Gandia celebra la XVI edició del Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació 'Cartoons'

L'edició d'enguany ha sigut un rècord en quant a número de curtmetratges

Imatge d'arxiu d'un rotllo de pel·lícula
L'edició d'enguany ha sigut tot un rècord d'obres presentades | Pixabay

Gandia, capital de la Safor (València), acollirà una nova edició de Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació 'Cortoons' del 22 al 25 d'octubre i ho farà amb un nou format per a adaptar-se als condicionants imposats per la situació de nova normalitat.

D'eixa manera ho han informat este dimarts el director general de Política Festiva, Joan Muñoz, i el director de Cortoons, Alessandro d'Urso qui van recordar que la XVI edició del festival s'hauria d'haver fet el passat mes de març.

Joan Muñoz ha destacat que el consistori va optar per posposar i no suspendre Cortoons. «Ara, del del 22 al 25 d'octubre podrem disfrutar de Cortoons d'una manera segura. Un festival a on la mascareta serà obligatòria per a tots els assistents, amb la distància de seguretat i amb mesures d'higiene sanitària en totes les iniciatives que es facen durant el Festival».

Enguany hi haurà dos premis nous

El director general també ha volgut destacar que el festival creix en participants. En l'edició d'enguany s'han presentat un total de 1.638 curtmetratges procedents de 105 països de tot el món, fet que suposa un rècord absolut en la història de Cortoons Festival.

D'altra banda, Alessandro d'Urso ha explicat que l'edició d'enguany s'ha hagut d'adaptar a les exigències del Covid-19 i que la primera de les conseqüències és que no s'ha de fer la festa inaugural que es feia en els jardins de la Casa de la Marquesa i, com a alternativa, s'està planificant una projecció simultània en cafeteries de la localitat a on els clients podran vore una selecció dels curtmetratges que es projectaran este any.

La Mastreclass d'esta edició, que es farà el 23 d'octubre, anirà a càrrec de Salvador Simó, director de ''Buñuel en el laberinto de las tortugas'. Després de la masterclass es projectarà 'Buñuel en el laberinto de las tortugas'i el documental 'Las Hurdes, tierra sin pan', a on Luis Buñuel analitza esta regió extremenya. Diumenge 25 serà el dia dedicat a l'Anime amb la projecció de dos pel·lícules.

Pel que fa als premis, d'Urso ha destacat que hi haurà dos nous premis. Un a la Millor Director Europea d'Animació i el premi Moll Autos a la creativitat en moviment.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari