La Generalitat adquirix 4 milions de xeringues per a garantir l'administració de la vacuna de Pfizer

Este dilluns es van rebre les primeres 10.000 xeringues
Este dilluns es van rebre les primeres 10.000 | València Diari

La Generalitat Valenciana ha adquirit quatre milions de xeringues per a administrar sis dosis per vial de les vacunes de Pfizer-BioNTec. En concret, la setmana passada es va fer la comanda d'estes xeringues d'un mil·lilitre, les adequades per a aprofitar les sis dosis.

Este dilluns es van rebre les primeres 10.000 que ja estan repartides entre els departaments de salut i el centre logístic de Fira València. A demés, dilluns que ve, dia 25, arribarà un lot d'un milió i el mes de febrer es rebran els 3 milions restants.

Des que l'Agència Europea del Medicament va autoritzar l'ús de sis dosis per vial, el passat 8 de gener la Comunitat Valenciana ha anat generalitzant este major aprofitament dels vials. «Gràcies a això i al gran esforç logístic i organitzatiu dels professionals sanitaris assistencials i de salut pública, els valencians estan al capdavant en vacunació d'Espanya», han apuntat des del Consell en un comunicat. 

Abans dels problemes de producció de Pfizer, el territori valencià era la primera comunitat amb més vacunes administrades respecte a les rebudes. En tot cas, després de l'incident amb Pfizer, els tècnics de Salut Pública han reprogramat el calendari de vacunació per a  garantir que s'administre la segona dosi a totes les persones que han rebut la primera. I, en segon lloc, recuperar com més prompte millor la programació inicial.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tanquen els parcs, jardins i el cementiri municipal de València a causa del vent" "Quasi 200 persones s'haurien vacunat «indegudament» en el territori valencià"