La Generalitat contracta 8.000 aparells per a purificar l'aire de les aules de les escoles

Amb eixos dispositius, es vol que l'alumnat puga continuar anant a classe de manera presencial i «de la forma més segura possible»
Els aparells es repartiran en escoles públiques i concertades | Redacció

La Generalitat Valenciana adquirirà 8.000 aparells amb filtres d'alta eficiència per a purificar l'aire de les aules habilitades este curs amb motiu de la pandèmia de coronavirus que no tinguen suficient ventilació natural, perquè l'alumnat puga continuar anant a classe de manera presencial i «de la forma més segura possible».

D'eixa forma ho ha anunciat este dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una roda de premsa al costat del conseller d'Educació, Vicent Marzà, en la que han presentat l'actualització de les mesures a les aules dels centres educatius en el marc de les actuacions de prevenció contra el Covid-19.

A demés d'eixos dispositius, que es destinaran als centres públics i concertats, els col·legis rebran una guia amb consells per a la ventilació de les aules elaborada pel Consell Superior d'Investigacions Científiques, que recull alternatives quan no siga possible mantindre les finestres de les aules obertes.

El president Ximo Puig ha ressaltat que la ventilació és «un dels millors actius» enfront de la pandèmia i esta «ventilació assistida donarà encara més seguretat als espais educatius», i el conseller Marzà ha destacat que esta tecnologia permet «reduir moltíssim el risc de contagi i no té efectes secundaris».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un expert de la Universitat d'Alacant afirma que «Espanya no és un país antivacuna»" "El canvi que es planteja en Espanya amb la nit de Cap d'Any pel toc de queda"