El Govern d'Espanya es nega a retornar la Dama d'Elx al territori valencià

El Govern ha descartat una volta més la cessió definitiva de la Dama
La Dama d'Elx, actualment en Madrid | València Diari

El Govern ha descartat una volta més la cessió definitiva de la Dama d'Elx a la seua ciutat d'origen, actualment es troba en el Museu Arqueològic Nacional (MAN), en Madrid, en entendre que l'Estat ha de «vetlar per les col·leccions de titularitat estatal». D'eixa manera ho ha afirmat en un comunicat el senador de Compromís, Carles Mulet, després de la pregunta realitzada a l'Executiu central sobre la possible volta del bust a la ciutat il·licitana de manera definitiva.

Segons Mulet, l'Estat argumenta que la Dama és un «bé cultural que forma part de la identitat MAN, i no es contempla la cessió permanent, conforme a l'obligació del Govern de vetlar per les col·leccions de titularitat estatal». També indica que «només dins del marc de la normativa de Museus de Titularitat Estatal i l'autorització del Patronat del MAN, es podria estudiar les peticions de préstecs temporals que sempre anirien acompanyats d'un pla museològic, un informe d'instal·lacions i recursos i del discurs expositiu».

Mulet ha destacat la «falta de compromís sobre la devolució de la Dama a la seua ciutat» i ha recordat que sempre han preguntat pel retorn definitiu, però també temporal del bust. «Esta resposta de l'Executiu central denota que no ha canviat res quant al sentiment o l'empatia que té el Govern cap al patrimoni de tots. Es veu que el patrimoni comú cultural espanyol ha d'estar únicament en Madrid, i el que no està a Madrid, pareix que està fora d'Espanya», ha opinat Mulet.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Banda Simfònica de Sagunt oferix este diumenge un concert de pasdobles fallers" "Xirivella activa un servici de Whatsapp municipal per a informar als veïns"