El govern espanyol preveu que les mascaretes siguen obligatòries a partir de demà

Salvador Illa ha manifestat que esta nova normativa entrarà en vigor demà quan aparega la publicació en el BOE
A partir d'este dimecres les mascaretes seran obligatòries, a part del transport públic | EFE

La crisi del coronavirus ha agitat completament les normes de civisme bàsiques que sempre hem seguit com a societat. És per això que des què es va detectar la presència massiva de virus en Espanya han variat algunes mesures que s'han anat modificant amb el pas de les setmanes.

Una d'elles és l'ús de les màscares. Al principi, l'obligatorietat del seu ús s'establia en el transport públic, com autobusos i metros. Ara, a mesura que han avançat les setmanes i s'ha anat obtenint informació sobre l'actuació de virus en el nostre organisme, les mesures s'han d'actualitzar. I això és el que ha passat amb un dels objectes que més importància ha pres a l'hora de reduir les possibilitats de contagi.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

La nova normativa sobre l'ús de mascaretes

Des del govern espanyol s'han concretat més aspectes de la mesura sobre l'ampliació de l'ús de mascaretes obligatòries, a més del seu ús en el transport públic. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha manifestat que la nova normativa entrarà en vigor quan aparega la publicació en el BOE (Butlletí Oficial de l'Estat), que previsiblement podria fer-se demà dimecres.

La normativa marca que s'exigirà l'ús de les màscares, a més d'en el transport públic i col·lectius, en espais tancats i en la via pública si no es pot garantir la correcta distància de seguretat -establida en 2 metres-. El ministre també ha remarcat certes «excepcions» que encara no ha detallat. També ha indicat que: «Les mascaretes d'ús obligatori seran les higièniques o quirúrgiques».

Sanitat assegura que la decisió s'ha contrastat amb diversos experts | València Diari

Els principals objectius per a establir la normativa són la «precaució», que va «compassada» durant la desescalada. Esta mesura s'ha pres després d'haver «parlat i escoltat» als experts estatals i comunitaris.

Igualment, segons ha manifestat el ministre: «Ens ha paregut adequat». Ha afegit que eixa decisió va «en la línia de les que han pres altres socis europeus en dates recents». Segons el mitjà 'Eldiario.es' el ministre circumscriu la mesura mentres estiga vigent l'Estat d'Alarma, igual com la quarantena per a viatgers estrangers o nacionals que visiten el nostre país.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: El govern pacta allargar l'estat d'alarma no tant com tenia previst" "Urgent coronavirus: Pugen les defuncions i els contagis en Espanya"