La Guàrdia Civil confirma que és legal conduir amb xancletes

En contra del que pensava la majoria de gent, «no està específicament prohibit» conduir amb eixa classe de calçat
Conduir amb xancletes no és sancionable mentres no afecte d'alguna manera la seguretat en la conducció | València Diari

 

Cada estiu es convertix en la pregunta estrela. Ens poden multar per conduir amb xancletes? La Guàrdia Civil i la Direcció General de Trànsit han respost als usuaris a través dels seus respectius comptes de Twitter: Conduir amb eixa classe de calcer no és sancionable, cosa que no coincidix amb el que, fins ara, ha pensat la majoria de la població. Ara bé, puntualitzen: Una persona que conduïsca amb xancletes no serà multada «mentres no afecte d'alguna manera a la seguretat de la conducció, controlant bé els pedals».

 

 

Polèmica en la xarxa

Amb eixes declaracions en el seu compte de Twitter, tant la Guàrdia Civil com la Direcció General de Trànsit han generat molta polèmica entre els usuaris, molts dels quals, sorpresos, han confessat que portaven tota la vida pensant que estava prohibit i canviant-se les sabates abans de ficar-se al volant. Altres s'han mostrat indecisos, al·legant que no els quedava clar en quin moment conduir amb xancletes era sancionable i demanant més especificacions.

 

 

«Ningú ens pot parar en un control per a multar-nos si anem en xancletes»

En declaracions a 'RAC1', Andreu González, inspector en cap d'una divisió de trànsit de la policia, ha explicat que «la llei ni parla de conduir amb xancletes o, fins i tot, descalç; per tant, tampoc ho prohibix». D'eixa manera, explica que només et poden denunciar «en el marc d'un article que parla de la llibertat de moviments dins del cotxe».

 

Tot i això, tal com explica González, «ningú ens pot parar en un control per a multar-nos per conduir amb xancletes, però si el fet d’anar et fa conduir malament, sí que et poden multar». Per tant, queda clar: conduir en xancletes no és sancionable, a no ser que això dificulte la nostra conducció i supose un perill. En eixe cas, entrarà en joc el criteri de l'agent, que decidirà si sancionar al conductor en qüestió. Normalment, les multes d'esta classe són d'uns 80 euros.

 

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!