Investiguen la relació entre l'alopècia i possibles complicacions de casos de coronavirus

Hi ha més probabilitats que ingressen per complicacions
Investigadors estudien la relació entre els dos factors | Cedida

Un estudi preliminar planteja la hipòtesi que perdre el monyo podria ser un indicador que ajudaria a tindre prevista la gravetat de la Covid-19. Eixa hipòtesi està fonamentada en la relació que els investigadors han observat en l'alta freqüència d'alopècia adrogenètica, la més comuna, i els pacients hospitalitzats fins ara pel virus, segons arreplega 'Nació Digital'.

En l'estudi participen experts com el doctor Sergio Vaño-Galván, director de la Unitat de Tricologia de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal, i també Alba Gómez, dermatòloga i especialista en regeneració capil·lar de l'Institut Mèdic Ruber Internacional de Madrid.

Més probabilitats de ser ingressats per complicacions

L'estudi contempla que els hòmens amb alopècia adrogenètica (AGA) tenen més probabilitats de ser ingressats per complicacions de la Covid-19. Per a determinar la seua relació, es va fer un estudi observacional preliminar de la prevalença de pacients amb AGA i pacients hospitalitzats amb coronavirus.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Tot i tractar-se de patologies ben diferents, la doctora Gómez indica que podrien existir nexes d'unió entre elles, cosa que permetria entendre millor alguns aspectes de la pandèmia i facilitar la detecció de pacients amb risc de patir la malaltia. Un fet que seria molt visible perquè es detectaria només mirant-li el cap.

Gómez explica que actualment hi ha diferents estudis amb més de 100 pacients ingressats que patixen pneumònia derivada del coronavirus i que, a demés, tenen un percentatge d'AGA superior respecte a la població general.

Noves possibilitats terapèutiques

De confirmar-se la hipòtesi, es podria plantejar l'ús d'alguns fàrmacs usats per al tractament de l'alopècia per «la prevenció de les formes més severes de la infecció» explica la doctora Gómez. Per tant, basant-se en estos coneixements, es podria plantejar que els medicaments tingueren «un paper protector en la malaltia per coronavirus». Un fet que, sense dubte, aporta un ventall de noves possibilitats terapèutiques.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Perd la vida a causa del coronavirus una jove de només 37 anys" "Important: Les mascaretes, obligatòries a partir de demà però no en tots els llocs"