Labora recomana a les empreses valencianes implantar el teletreball per a combatre els contagis

Esta és una mesura «que contribuïx positivament a aplanar la corba de contagis»
Labora recomana a les empreses valencianes implantar el teletreball per a combatre els contagis | Pixabay

El Ple del Consell ha aprovat un informe de la Conselleria d'Economia Sostenible fet per Labora, Servici Valencià d'Ocupació i Formació, que recomana a les empreses valencianes estendre al màxim l'ús del teletreball en les seues activitats per a evitar els contagis.

Segons assenyala l'informe, esta és una mesura «que contribuïx positivament a aplanar la corba de contagis i que pot constituir un element significatiu de modernització i millora de la productivitat i la competitivitat a mitjà i llarg termini». El document de Labora enumera els avantatges que suposa en l'actual situació de pandèmia per a disminuir el contacte interpersonal.

Labora fa referència a altres avantatges del teletreball més enllà de les referides al context actual de pandèmia. Assenyala que «augmenta l'eficiència, disminuÏx el temps de trasllat dels treballadors, augmentant el temps disponible per a l'oci, la conciliació, i per tant el seu benestar, disminuïx el trànsit amb la consegüent disminució de la contaminació, i també de la incidència d'accidents laborals».

D'altra banda, el teletreball disminuÏx els costos de producció, augmenta el mercat de persones candidates als llocs de treball perquè no es tenen condicionants geogràfics, i les possibilitats de captació del talent i finalment resulta beneficiós per a una millor distribució de la població, ja que es pot dur a terme les FAENES laborals des de nuclis rurals i zones amb el risc de despoblament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'OCU diu quina és la mascareta més perillosa d'Espanya" "121 localitats valencianes han registrats morts per Covid-19 durant la setmana"