La Mancomunitat ajuda als nous autònoms a aconseguir 75.000 euros en subvencions

Es tracta d'un servei permanent dedicat a les persones emprenedores de la comarca
La Mancomunitat ajuda als nous autònoms a aconseguir 75.000 euros en subvencions | Mancomunitat Horta Sud

 

La Mancomunitat Horta Sud ha gestionat enguany l'alta de 24 negocis nous de persones autònomes de la comarca, i tots han pogut accedir a unes subvencions públiques que han ascendit en total a més de 75.000 euros.

Els nous negocis havien de complir enguany una sèrie de requisits per a poder percebre les ajudes, que oscil·len entre els 2.500 i els 5.000 euros per autònom. Primer havien de presentar un pla de viabilitat, a més de suposar alguna innovació o millora que motivara la implantació d'aquest negoci, i cobrir una falta d'oferta en el territori. Finalment es requeria un informe tècnic favorable.

Aquest informe havia d'estar signat per una de les entitats públiques o privades, incloses en el Mapa d'Entitats de l'Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana, com és el cas d'aquesta Mancomunitat Horta Sud.

Un servei permanent per a les persones emprenedores

Des de la institució intermunicipal s'ha facilitat la gestió de les sol·licituds i l'estudi de Viabilitat Econòmic-Financer a través d'un servei específic, destinat a l'assessorament tècnic personalitzat. Es tracta d'un servei permanent dedicat a les persones emprenedores de la comarca, interessades a participar en la convocatòria de subvencions destinades al programa de foment del treball autònom per a l'exercici 2018. Subvencions, regulades en l'Ordre 18/2017, de 28 de setembre, de la Conselleria d'Economia. 

El termini va començar el 15 de febrer i acabava l'1 d'octubre del present 2018. I així, en estos mesos s'ha assessorat per a la sol·licitud d'aquesta ajuda a 16 dones i 8 homes (67% - 33%) en edats majoritàriament compreses entre els 30 i els 45 anys, i tots han rebut ja la quantia, corresponent a la seua situació, per a arrancar i millorar el nou negoci.

La Mancomunitat oferix l'ajuda i coordinació de manera gratuïta

En tots els casos es tracta d'emprenedors residents a la comarca, i cal destacar que, encara que molts ajuntaments ja disposen d'aquest servei, la Mancomunitat també oferix l'ajuda i coordinació per a aquesta gestió de manera totalment gratuïta. Així, enguany s'han donat d'alta 4 veïns d'Albal, 2 d'Aldaia, 2 d'Alfafar, 1 de Benetússer, 1 de Beniparrell, 2 de Catarroja, 3 de Massanassa, 2 de Picanya, 1 de Picassent, 1 de Silla, 2 de Torrent i 3 de Xirivella, gràcies a les gestions de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"AL·LUCINA: Les coses que no sabies de la grossa de Nadal a la Comunitat Valenciana" "Manises celebrarà la III edició de la seua Sant Silvestre Solidària"