Les mascotes espanyoles tindran DNI en 2022 i una xarxa de refugis per als animals de dones maltractades

Els amos de gossos estaran obligats a sotmetre's a un curs de formació que els habilite per a cuidar a l'animal

La Direcció General de Drets dels Animals, que depén de la vicepresidenta Ione Belarra, tindrà com a prioritat en 2022 implantar una base de dades nacional, que dote a les mascotes d'un DNI-Animal, per a registrar-les i crear una xarxa de refugis per a aquelles pertanyents a dones maltractades.

Document compatible amb el microxip

L'avantprojecte de Llei de Protecció i Drets dels Animals preveu així, identificar a tots els animals de companyia, alhora que registrar els seus tractaments veterinaris i calendari de vacunes, per a així poder multar al seu propietari, si l'animal és abandonat. Este document serà compatible amb l'ús del microxip, que continuarà sent obligatori en els gossos. Encara que la gestió del DNI-Animal correspon a les Comunitats autònomes, la Vicepresidència de Drets Socials crearà una base de dades nacional per a facilitar l'intercanvi de dades entre totes les regions.

Un curs obligatori per a tenir gos

L'avantprojecte de Llei de Protecció i Drets dels Animals estableix al seu torn, que aquelles persones que desitgen tenir o tinguen amb anterioritat un o més gossos estaran obligats a sotmetre's a un curs de formació que els habilite per a cuidar a l'animal, segons ha informat L'Espanyol.

Més iniciatives noves

Una altra de les iniciatives més noves d'este departament serà el projecte Viopet, que pretén crear una xarxa de refugis per a acollir a les mascotes de les dones víctimes de violència de gènere, mentre dura el seu procés judicial o no tinguen un habitatge estable. Esta mesura ha estat summament recolzada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, qui sosté que el 80% de les dones maltractades que tenen mascota han rebut amenaces per part del seu agressor sobre danyar a l'animal, com una forma de maltractament emocional.

Una inversió de 6 milions d'euros

La Direcció General de Drets dels Animals tindrà en 2022 un pressupost de 6 milions d'euros, que destinarà a "garantir el benestar, la protecció i els drets dels animals i promoure les accions necessàries per a evitar el maltractament i abandone animal, inculcant sensibilització animal entre diferents col·lectius".

Una solució per a un problema

La Direcció General de Drets dels Animals vol resoldre els problemes derivats de la tinença de mascotes en les grans ciutats. Per a això es proposa facilitar l'atenció veterinària per a famílies en risc d'exclusió social i crear un servei d'urgències en el transport sanitari d'animals per a tota Espanya.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El primer premi de la Loteria Nacional deixa sis milions a Torrent" "Sanitat assumeix la gestió directa del departament de salut de Torrevieja"