La matinada del 29 d'octubre és el moment més perillós de l'any per a desplaçar-se al treball

Un informe de la RACE, en col·laboració amb GAD3, assenyala que entre les vuit i nou del matí és el tram amb més risc
Imatge d'un dels accidents de 2018. | ValènciaDiari

El Reial Automòbil Club d'Espanya - RACE, en col·laboració amb GAD3, recorda que, segons l'I Informe sobre la seguretat viària Laboral en Espanya, el dimarts 29 d'octubre, entre les vuit i les nou del matí, és el moment més perillós de l'any per desplaçar-se al treball, ja que les estadístiques assenyalen que és l'interval en el què és més probable patir un accident.

El motiu és que, amb l'arribada de la tardor (l'estació amb major nombre de sinistres) i el canvi d'hora, a les persones els costa més establir una nova rutina. A més, les estadístiques són clares: el moment en què més accidents ocorren són els dimarts, en el període comprès entre les vuit i les nou del matí. 

El perfil amb més risc de patir un accident viari laboral és el de dones entre 16 i 29 anys en els accidents in itinere -aquells que es produixen desplaçant des de i fins al lloc de treball i que suposen el 70% del total-, i homes entre 16 i 29 anys en els accidents en missió -els produïts durant la jornada laboral-.

A més, es produixen més accidents anant a la feina (64%) que tornant d'ella, i destaca un detall: és més probable que una persona patixca un accident si fa poc temps que està treballant en l'empresa (menys de 6 mesos) i si la companyia és gran (més de 250 treballadors).

Els accidents viaris laborals, el primer factor de mortalitat dels sinistres laborals

Per a fer l'informe s'han utilitzat fonts del Ministeri de Treball, Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, Institut Nacional d'Estadística, DGT, Comissió Europea i EUROSTAT. A més, es van realitzar enquestes a més de 2.000 persones, entre les que es van incloure responsables de prevenció de riscos laborals en empreses espanyoles, autònoms i treballadors.

Al llarg de la sèrie temporal estudiada (des de 2008), els accidents viaris laborals representen entre un 11% i un 12% del total de sinistres laborals ocorreguts en Espanya, sent el primer factor de mortalitat entre els accidents laborals (38% del total).

En Espanya es produixen a l'any, de mitjana, mig milió d'accidents laborals amb baixa, dels que 70.000 corresponen a accidents vials, una dada que no ha deixat d'augmentar des de l'any 2013 i que ja es troba en nivells anteriors a 2010 .

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una jogueteria valenciana contractarà 500 persones este Nadal" "Este videoclip filmat en València està arrasant en Youtube"