Mercadona dona 13.000 quilos d'aliments a onze entitats socials de València i Castelló

La companyia ha donat aliments com lactis, productes de xarcuteria, neteja de casa i alimentació infantil
Representants de Mercadona i del Menjador Municipal de Castelló durant una de les donacions | Europa Press

Mercadona ha fet esta setmana una nova donació d'aproximadament 13.000 quilos d'aliments, com lactis, productes de xarcuteria, neteja de casa i alimentació infantil, a onze entitats socials de les províncies de València i Castelló.

La cadena de supermercats vol reforçar d'esta forma el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada pel coronavirus.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Estos productes s'han entregat a algunes de les associacions amb les que la companyia col·labora habitualment com el Banc d'Aliments de València i de Castelló, el Menjador Municipal i Alberg de Transeünts de Castelló, Casa Caridad de València i el Menjador Sant Joan de Déu de València; i a altres associacions com Càritas Gandia, Creu Roja de Torrent i de Mislata, Missatgers de la Pau Comunitat Valenciana, Associació Amics del Carrer de València i Fundació Altius CV de València.

La directora de Relacions Externes de Mercadona en Castelló i València Nord, Mª José Sisamón, ha ressaltat que «la companyia, en el seu compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la província de València i de Castelló, als que va donar 245.000 quilos d'aliments en 2019, i en el que va d'any, ha donat més de 286.000 quilos de productes i d'aliments».

Mercadona col·labora amb 240 menjadors socials

Segons ha exposat, «la situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per part nostra agilitat en les decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint».

Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic. Com a part d'esta política, la companyia col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, a les que dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

En el que va d'any la companyia ha donat un total de 7.800 tones d'aliments, 7.400 en Espanya i 400 en Portugal, quantitats que s'han anat incrementat des de què la companyia el 26 de març, després del parèntesi produït com a conseqüència de l'impacte de la pandèmia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als Menjadors Socials i Bancs d'Aliments amb els que col·labora habitualment.

 

La companyia decora les seues botigues amb la col·laboració de centres ocupacionals

Igualment, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona compta amb un Sistema de Gestió Ambiental propi enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els proveïdors la conversió dels residus en nous recursos.

A demés, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire en les nostres ciutats a través de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"'Ciutat 11', el projecte dels jóvens de Xirivella i la Creu Roja" "45 municipis valencians sumen nous positius per coronavirus en l'última setmana"