EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

La NASA enviarà per primera volta un helicòpter a Mart

L’agència espacial nord-americana farà esta missió l’any 2020 amb l’objectiu d’observar millor el planeta roig
Imatge il·lustrativa de la nau 'Curiosity' en Mart | Arxiu

 

Nou pas de la NASA en la seua carrera cap a la descoberta a fons del planeta Mart. L’agència espacial nord-americana ha anunciat que l’any 2020 enviarà per primera volta en la història un helicòpter incorporat en un rover amb l’objectiu d’observar amb mes detall el planeta roig i extreure nova informació del terreny.

 

Així ho ha confirmat la NASA en un comunicat, a on explica que el principal objectiu de la missió és observar el cràter Jezero, que compta amb més de 50 quilòmetres d’ample i és un dels més importants del planeta. El rover que s’enviarà a la zona és molt similar al ‘Curiosity’, aterrat en el planeta roig l’any 2012.

 

La NASA enviarà el primer helicòpter a Mart | Twitter | @bomberscat

 

Un aparell creat per a suportar les adversitats en Mart

Segons explica la NASA, el nou helicòpter ha sigut dissenyat per tal de què puga suportar les adversitats que presenta la superfície del planeta Mart. L’aparell s’elevarà amb l’ajuda d’uns xicoteta coets i comptarà amb la protecció necessària per a què la pols i les pedres de l’ambient marcià no causen danys al mecanisme de la nau.

 

«L’helicòpter no compta amb cap instrument científic a bord», afirma l’agència espacial, assegurant que la tasca de l’aparell serà la de demostrar que un helicòpter pot volar per un altre planeta que no siga la Terra. No obstant, la nau sí que incorporarà una càmera que permetrà als investigadors aportar informació addicional a la de l’exploració del rover.

 

Per últim, un dels objectius de la NASA és que xicoteta helicòpters es convertisquen en una característica habitual en futures missions, no només per a fer un reconeixement dels planetes o dels cossos celestes, sinó que també per a estudiar els llocs més difícils d’accedir o d’arribar amb un rover en la superfície dels elements espacials, com ara coves o penya-segats.

 

També pots llegir...

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!