Obri en València el primer restaurant amb cambrers que són robots

Tenen una altura d'un metre i mig i incorporen un parell de safates en les que transporten les comandes

Els robots cambrers | ValènciaDiari

 

Cambrers que són robots. Esta és la gran novetat del nou restaurant 'Crensa' que obrirà les seues portes este mes d'agost en València, amb una innovadora proposta gastronòmica i esta peculiaritat tecnològica. 

L'establiment, situat en el carrer Doctor Vicente Zaragozá, en el barri de Benimaclet de la capital del Túria, ultima els seus detalls de cara a la seua obertura este mes d'agost. Però abans d'obrir les seues portes, el local ja s'ha convertit en un referent tecnològic: serà el primer establiment en la capital del Túria en incloure dos robots cambrers en el servici d'atenció als clients.

El projecte està impulsat per l'empresari 'Zhijie Yan', present en Espanya des de l'any 2008, i que seguix esta futurística corrent en servicis de restauració que va començar en alguns locals en la Xina. De moment, l'establiment compta amb dos robots cambrers batejats amb el nom de 'Mulán', com la película de Disney. Els mateixos tenen una altura d'un metre i mig i incorporen un parell de safates en les que transporten les comandes.

No suposa la substitució de personal humà

El funcionament d'estos dos robots és bàsic, ja que funcionen a través d'uns raïls que van pel sòl del local i porten el menjar a les taules. Prèviament, els empleats han de manar l'ordre al robot i el número de taula fins a la que han de transportar la comanda. Una volta 'Mulán' està davant la taula, els clients poden agafar la seua comanda i el robot els dedica una frase: «Qué aproveche, cariño».

A pesar de tot, la incorporació dels robots no suposa la substitució de personal humà, ja que estan plantejats como una ajuda per a les persones i per a que el servici d'atenció als clients tinga una major agilitat i eficiència. De fet, els treballadors també han hagut de preparar-se per a esta novetat i, abans de què el restaurant comence a funcionar, han hagut de fer un entrenament previ amb els robots.

Des de l'empresa estan confiats en continuar amb este projecte i arribar, fins i tot, a ampliar la marca a altres locals en València i impulsar una cadena, mantenint una oferta culinària de qualitat i allunyada del concepte de 'fast food i apostant per plats saludables de fusió asiàtica. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Novetats importants per als qui es volen traure el carnet de conduir" "❗ ATENCIÓ: Demanen la retirada de muletes venudes en València i Castelló"