Els onze festius de 2021 en els que podran obrir els comerços del territori valencià

També s'han declarat períodes d'obertura addicionals
Seran 11 els festius en els que podran obrir | Pixabay

L'Observatori de Comerç Valencià, presidit pel conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, i en el que està representat el sector del comerç, sindicats i consumidors, ha aprovat este dijous els onze dies d'obertura dels establiments comercials en diumenges i festius per a l'any 2021.

Els comerços podran obrir el 2 de maig, 10 d'octubre i 1 de novembre per l'acumulació de diferents dies festius continuats. També s'ha autoritzat l'obertura del 10 de gener i el 4 de juliol per a correspondre a períodes tradicionals de rebaixes, segons ha detallat l'administració en un comunicat.

De la mateixa manera, els establiments rebran clients el 2 i 4 d'abril, coincidint amb períodes de major afluència turística, i el 3 de gener, el 6, 19 i 26 de desembre amb motiu de la campanya de Nadal i Reis Mags.

S'ha traslladat el 28 de març, dia de període de major afluència turística, al 19 de desembre «que és més comercial per la campanya de Nadal». La mesura ha tirat avant per majoria, encara que Unió Gremial, UGT i CCOO han votat en contra.

Períodes d'obertura addicionals

A demés, la Llei 3/2018, de 16 de febrer, de la Generalitat establix períodes d'obertura addicionals en aquells municipis amb zones de gran afluència turística declarada.

Les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període estacional corresponent a la Setmana Santa i Pasqua o en el període estival podran obrir al públic també els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua, i els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

També les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període anual, podran obrir els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua i els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i el 5 de gener.

Per la seua part, les zones de gran afluència turística declarades a les ciutats de València i Alacant podran rebre clients els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua, excepte el Dilluns de Pasqua, i els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i 5 de gener, excepte el 15 d'agost en la ciutat de València.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Albalat entra en un projecte per a impulsar fiscalment les energies renovables" "L'avís d'Illa de cara a Nadal: «Posarem en marxa controls»"