Parcs naturals, cales i àrees recreatives plenes de valencians

La gran multitud de persones va fer que el personal de seguretat haguera de cridar-los l'atenció perquè la cosa no anara a majors.

Molts pensen que al final cal fer vida normal i no anar en por, però, en esta situació cal pensar així?, o ser més responsables?.

Ahir milers de valencians i valencianes van aprofitar la festivitat del Divendres Sant per a celebrar en família esta jornada a l'aire lliure i que millor que els paratges naturals de la C. Valenciana, les àrees recreatives i fins i tot les cales per a airejar-se una mica i tot està bé, però cal fer cas a les normes i guardar distàncies.

Un dels enclavaments preferits per als habitants de València i de l'àrea metropolitana és la Murta d'Alzira, un espai de gran bellesa i que permet diverses rutes senderistes. Al setembre, l'Ajuntament d'Alzira va impulsar un sistema de cita prèvia per a regular l'afluència que permet reservar un 50% de les places de cada franja horària, mentre que l'altra meitat es cobreix amb els visitants que arriben sense comunicació prèvia fins a completar un aforament fixat en una forqueta entorn de 280 persones. No obstant això, ahir es va superar lleugerament la xifra de 300 persones dins del paratge al migdia i molt va haver de bregar el personal de seguretat per a evitar que la cosa no fora a majors davant l'elevat nombre d'assistents.

A més els valencians visitaren altres llocs del nostre territori com per exemple, Sant Esperit de Gilet, un altre dels llocs preferits pesquers per excel·lència i on també es va penjar simbòlicament el cartell de 'No hi ha places'. Desenes de persones van aprofitar per a fer un pícnic en els paellers d'este espai recreatiu. Des de primeres hores, els cotxes van omplir l'espai d'aparcament i el mateix va succeir després en l'espai reservat per a pícnics.

Un altre dels punts claus va ser en les cales de la Marina Alta. La ruta que uneix la cala del Moraig i la de Llebeig, al Poble Nou de Benitatxell, va ser un processional de senderistes. Diverses patrulles de la Policia Local van acudir als dos punts en els quals es pot iniciar esta ruta, el de l'aparcament de la cala del Moraig, replet ja de cotxes, i el del Barranc de la Vidua. Una munió d'excursionistes va decidir que ahir era el dia de descobrir esta senda que serpenteja per l'abrupta costa de penya-segats.

La Conselleria de Desenvolupament Rural Emergència Climàtica i Transició Ecològica va reforçar, des d'ahir, l'operatiu en matèria de prevenció d'incendis forestals, vigilant les àrees recreatives i el conjunt de terrenys forestals, fins al pròxim 12 d'abril. En total, el dispositiu especial està format per 417 efectius. En la línia d'esta sortida massiva per Setmana Santa i Pasqua, l'ocupació dels allotjaments rurals en la C. Valenciana per a les nits compreses entre l'1 i el 4 d'abril aconseguirà el 60%, segons dades d'Escapadarural.com.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La reflexió de Jordi Sánchez després de passar 24 dies a l’UCI: «Als meus avis...»" "Toni Cantó no compleix el requisit bàsic per a anar a la llista electoral de Madrid"