El pla de Moncloa: allargar l'estat d'alarma fins el 25 d'abril

De moment, s'està a l'espera del moment en què es podran estabilitzar els contagis
Pedro Sánchez | València Diari

 

Este dimecres, 25 de març, el govern espanyol durà al Congrés dels Diputats la seua proposta d'allargar l'estat d'alarma fins l'11 d'abril. La votació tirarà davant de manera còmoda, perquè el govern que formen PSOE i Podem s'ha assegurat també el suport del principal grup de l'oposició, el PP, a demés d'altres grups amb menys diputats com C's o el PNB.

 

Allargar l'estat d'alarma fins el 25 d'abril

Però el govern espanyol mira, internament, més enllà. Segons revela este dimarts 'El Confidencial Digital', l'executiu central estudia allargar l'estat d'alarma un mes més, és a dir, fins el pròxim 25 d'abril. És la data que, en el pitjor dels escenaris, posaria fi a l'estat actual de confinament en Espanya, que es manté vigent des del 14 de març.

 

Una de les opcions que contemplava el govern de Pedro Sánchez era el de dur ja este dimecres una pròrroga de l'estat d'alarma per 30 dies més, en lloc de 15. Però finalment l'opció es va descartar per tal d'evitar a la població un «impacte» com este, anunciant un confinament, de cop, d'un mes i mig.

 

El pic de contagis es podria retrassar fins el 5 d'abril

L'opció del 25 d'abril, però, seguix sobre la taula. El calendari lliga amb les previsions menys optimistes sobre el coronavirus: el pic de contagis, que inicialment es donava per fet que arribaria a finals d'esta setmana, podria endarrerir-se uns dies més, fins el dia 5 d'abril, aproximadament. Si s'acomplissen estos terminis, caldrien uns vint dies més per a estabilitzar i descongestionar el sistema sanitari espanyol.

 

A demés, els experts insistixen que, en el moment que s'arribe al pic de contagis, s'aconseguixen estabilitzar i la famosa 'corba' comence a baixar, s'haurà de redoblar esforços i no tornar a la normalitat, perquè podria suposar un pas darrere que desembocaroa en una situació encara pitjor que la que s'està vivint en estos moments. El 25 d'abril podria ser la data de la fi de l'estat d'alarma... però els pròxims dies tot s'anirà definint.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!