La Policia Local d'Alacant activa un dispositiu de seguretat per a vigilar el compliment de les noves mesures

Els agents han multat a 25 persones per fumar sense mantindre la distància i a 29 per no portar la mascareta
A dem√©s, van al√ßar 34 actes de sanci√≥ a persones per consum d'alcohol en la via p√ļblica | Pixabay

El dispositiu de la Policia Local d'Alacant posat en marxa per al control de les mesures i restriccions per la Covid-19 ha obligat este divendres al tancament d'un local de copes en l'avinguda de la Costa Blanca per no ajustar-se la llic√®ncia a l'activitat permesa, al mateix temps que es van fer notificacions en huit establiments m√©s en la zona centre per part de la brigada d'Obertures.

Els agents participants han posat set den√ļncies per la vesprada per no portar mascareta i altres 22  en el servici nocturn. A dem√©s, van al√ßar 34 actes de sanci√≥ a persones per consum d'alcohol en la via p√ļblica. Les patrulles de la Unitat Fox van procedir a sancionar a 25 persones per fumar sense mantindre la dist√†ncia personal, a cinc establiments per acceptar clients passada la mitjanit i es van al√ßar 18 actes per no mantindre la dist√†ncia interpersonal en establiments. Tamb√©, van interposar cinc multes per tinen√ßa de subst√†ncies estupefaents.

Les patrulles de la Policia Local del servici nocturn van haver d'intervindre especialment en la platja del Postiguet en detectar al voltant de 200 persones en grups xicotets, uns en l'arena, uns altres banyant-se, que van procedir en vore entrar als agents en l'arena a col¬∑locar-se les mascaretes abandonant botelles d'alcohol i llandes de cervesa. Passades les tres del mat√≠ es va ordenar el desallotjament de tota la gent que hi havia en l'arena, at√©s que a partir d'esta hora la platja ha de quedar buida per a l'acc√©s dels servicis de neteja.

El dispositiu es mantindrà durant el cap de setmana

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Jos√© Ram√≥n Gonz√°lez, ha ressaltat ¬ęla labor dels agents participants en el dispositiu per a aplicar les noves restriccions imposades per les autoritats sanit√†ries per al control de la pand√®mia, en un moment en el que la limitaci√≥ hor√†ria porta a grups de persones, particularment de j√≥vens, a continuar concentrant-se en grups passada la una de la matinada en llocs pr√≤xims a les zones d'oci i en particular en les platges del municipi¬Ľ.

Gonz√°lez tamb√© ha tornat ha fer una crida als propietaris d'establiments d'hostaleria per a guardar les dist√†ncies i mantindre el control de les mesures de protecci√≥ en els seus locals i terrasses, conscients de qu√® els incompliments en casos de no portar mascareta o fumar sense mantindre la dist√†ncia de seguretat de dos metres s√≥n sempre personals per a l'individu que inc√≥rrega en estos.

El dispositiu de seguretat es mantindr√† durant el cap de setmana, especialment en els llocs de major concentraci√≥ de locals en el centre i barri antic per a que complisquen amb les mesures de dist√†ncia social i horaris establits i, de manera especial, en les platges amb la finalitat d'evitar el 'botell√≥' per part de grups de j√≥vens.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Els 11 nous brots de coronavirus en el territori valencià" "Última hora coronavirus: Pugen els casos en el territori valencià"