Puig aposta per un acord entre comunitats per a limitar la mobilitat per Pasqua pel coronavirus

El president diu que «serà un moment molt difícil» en el que, fins i tot, es podria «perdre la traçabilitat» del virus
Puig aposta per un acord entre comunitats per a limitar la mobilitat | València Diari

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per conseguir un acord entre les comunitats i el Govern en el Consell Interterritorial per a limitar la mobilitat per Pasqua perquè «serà un moment molt difícil» en el que, fins i tot, es podria «perdre la traçabilitat» del virus que es recuperarà amb la caiguda de casos actual.

D'eix forma s'ha expressat Puig aquest divendres en una entrevista concedida a Europa Press, en la que ha defensat este acord a nivell estatal per a este període festiu. «Pensem que ha d'haver una posició del conjunt del sistema, perquè és molt important consolidar ara. Si consolidem, probablement els pròxims mesos tindrem més oportunitats d'anar cap a la normalització amb major vacunació i major capacitat de contenció de la pandèmia», ha explicat.

Respecte a la flexibilització de les restriccions a partir de març, ha incidit en què no es pot «malgastar» l'esforç fet, i ha reiterat que la situació encara és «molt difícil». De fet, respecte a l'alleugeriment d'estes mesures, ha apuntat que es prendran les decisions la setmana que ve, quan es convocarà una Comissió Interdepartamental, que tindrà en compte el «semàfor» que establix el Consell Interterritorial de Sanitat.

Puig preveu que en els pròxims dies «es vagen consolidant» les dades i espera una major «constatació de la baixada» de la incidència. No obstant això, ha recordat que «estem encara en un risc alt». Puig ha insistit que «ningú vol restriccions», però que es fan «per a intentar evitar contagis i morts, però no perquè a ningú li produïsca cap classe de satisfacció». 

Quines mesures s'alçaran primer

Preguntat pels àmbits en què començaran a alçar-se les mesures, ha indicat que hi ha «una voluntat d'actuar en funció del que ja se sap que genera major sociabilitat. No és el mateix un comerç que un bar o un restaurant, entre altres coses perquè s'està més temps junts en un bar i un restaurant i es lleva la mascareta», ha apuntat.

«Hem d'insistir i encara que hi haja alguna flexibilització, que la hi haurà si tot continua igual, hem de continuar insistint en allò que ja sabem que és positiu per a superar la pandèmia, que és, per descomptat, l'ús permanent de la màscara, la neteja i la higiene de mans i la ventilació», ha apuntat. De fet, ha incidit en esta última qüestió, que «ara serà més fàcil perquè anem cap a un temps més favorable».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un expert del CSIC diu quan acabarà la pandèmia del coronavirus" "URGENT: Pfizer i BioNTech fan un assaig per a provar la seua vacuna en embarassades"