La Ribera tindrà limitacions en la fase 1 per un repunt de casos de coronavirus

La consellera Ana Barceló s'ha reunit amb els alcaldes per a traslladar-los el nou pla de desescalada presentat al Ministeri
La Conselleria pretén posposar les reunions de fins a 10 persones en el Departament de la Ribera | Wikipedia

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va anunciar ahir, dimecres, en roda de premsa telemàtica, que ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat que els 14 departaments de salut, que actualment es troben en la fase 0, puguen passar a fase 1 en els pròxims dies.

A pesar d'això, la petició de la Conselleria inclou algunes limitacions respecte a les mesures que el Pla per a la Transició a la Nova Normalitat del Govern central permet en esta fase. En este sentit, la sol·licitud contempla que es deixe sense efecte, en el Departament de Salut de la Ribera, la mesura que permet les reunions de fins a 10 persones i que esta mesura puga entrar en vigor més tard.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Barceló, abans de desvelar a quin departament s'aplicaria esta restricció, s'ha reunit amb els alcaldes de les localitats que el conformen i els ha traslladat la proposta enviada al Ministeri. Esta àrea de salut passaria de fase, al costat dels altres 13 departaments, i es podrien fer totes les activitats contemplades en la fase 1, excepte les reunions de fins a deu persones. 

El motiu: Un repunt de contagis

«Els últims dies s'ha detectat un augment de casos que conviden a la prudència i obliguen a l'estudi de la seua traçabilitat. D'esta manera, protegim la salut de les persones, al mateix temps que no ens detenim i podem continuar avançant en la recuperació de la normalitat», ha explicat la consellera, qui ha afegit que «és aconsellable esperar un poc fins que concloga l'estudi i el seguiment d'eixos casos».

Els alcaldes de la Ribera han coincidit a «destacar la importància de preservar la salut de la ciutadania», ha destacat la consellera, qui ha agraït també el gran esforç fet per tots els professionals del Departament de Salut de la Ribera.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent coronavirus: Nou repunt de morts i contagis en Espanya en plena desescalada" "Urgent coronavirus: Tornen a pujar els contagis i els morts en el territori valencià"