Sanitat rebrà en març més de 270.000 dosis de la vacuna de Pfizer contra el Covid-19

El territori valencià ja ha rebut 182.690 dosis de la vacuna
Sanitat rebrà en març més de 270.000 dosis de la vacuna de Pfizer contra el Covid-19 | ACN

El territori valencià rebrà durant el mes de març un total de 272.610 dosis de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus, segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. L'1 de març, la farmacèutica enviarà 52.650 dosis de la vacuna, i la resta de setmanes augmentarà els enviaments a 54.990. Esta vacuna estarà dirigida als col·lectius de persones de més de 80 anys.

La signatura AstraZeneca ja ha confirmat que enviarà un total d'1,8 milions de dosis durant este mes de febrer a Espanya, encara que no s'ha concretat el repartiment per comunitats autònomes. Per part seua, Moderna farà un lliurament per a la setmana que ve de 8.700 dosis. En el territori valencià, estes vacunes es destinaran al personal sanitari, reservant les dosis de Pfizer per a les persones majors de 80 anys.

Amb estes xifres, la planificació per a la setmana que ve de la Conselleria de Sanitat passa per concloure el procés d'administració de segones dosis a les persones que els corresponga i continuar avançant a major ritme en la vacunació del personal sanitari tant públic com privat. D'altra banda, la previsió és que en la major part de residències de persones majors i de diversitat funcional s'hagen administrat les dos dosis de la vacuna i que, totes hagen rebut, , la primera dosi durant la setmana que ve. 

Fins al moment, el territori valencià ha rebut 182.690 dosis de la vacuna, de les que s'han administrat ja 174.501, el que suposa un 95,5%. Barceló ha destacat que amb l'increment d'enviaments per part de les farmacèutiques «conseguirem l'objectiu que quan finalitze el mes de març hi haja 300.000 persones vacunades».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El permís que demana el professorat a causa del Covid-19" "La vacuna que Espanya no recomanarà als majors de 65 anys"