Coneixes el nou senyal de tràfic que veuràs en algunes ciutats de València?

El senyal facilitarà l'aplicació de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica que obliga als municipis de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions

Senyal de Tràfic ZBE

No tardarem molt a veure un nou senyal de trànsit vertical en els municipis amb més de 50.000 habitants de província de València, que haurà de delimitar les Zones de Baixes Emissions (ZBE).


A més, informarà de la prohibició del pas dels vehicles de motor, excepte els que disposen del distintiu ambiental indicat en la part inferior d'este senyal.

La Direcció General de Trànsit ha creat un senyal per a indicar que s'entra en una zona de baixes emissions (ZBE), és a dir, una àrea restringida per als cotxes més contaminants.


Amb la nova Llei Canvi Climàtic obligarà a totes les ciutats de més de 50.000 habitants a comptar amb una abans de 2023.


Les zones de baixes emissions són espais, normalment situats en el centre de les localitats, als quals no poden accedir els vehicles més contaminants, en general els més vells.


A la província de València actualment hi ha cinc ciutats que hauran d'implantar este senyal, concretament: València, Torrent, Gandia, Paterna i Sagunt

La nova senyalització vertical de fàcil identificació que permetrà als ciutadans saber que s'aproximen o accedeixen a una ZBE, així com les restriccions de circulació que els afecten.

El senyal mostra un cotxe emetent fum envoltat per un cercle de prohibit circular, i afig en la part inferior els distintius ambientals que sí que poden accedir a l'àrea.

En la imatge, té permés l'accés els vehicles 0 emissions, Eco i C, encara que està per veure si les recomanacions del Ministeri de Transició Ecològica van en el mateix sentit.

Zones de Baixes Emissions (ZBE)


El Ministeri de Transició Ecològica serà l'encarregat de donar pautes comunes per a totes les ciutats; de fet, ja treballen en unes directrius per a l'establiment de ZBE que facilitaran el seu desenvolupament.Si vols saber més sobre este nou senyal que canviarà la forma de conduir en algunes ciutats, pots punxar ací.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari