El Suprem para l'exhumació de Franco

El Suprem paralitza els tràmits mentres no es resolga el recurs de la família
La tomba del dictador Francisco Franco en el Valle de los Caídos | Gtres

 

El Suprem accepta paralitzar els tràmits mentres no es resolga el fons del recurs de la família del dictador i, per tant, es para l'exhumació de Franco. Els rumors respecte a la figura del dictador no han parat de créixer al llarg de les últimes setmanes i, de fet, estava previst que el trasllat de les seues restes mortals es duguera a terme el pròxim dilluns, però finalment no serà d'eixa manera. 

 

Accepten les mesures sol·licitades pels familiars de Franco

La secció quarta de la sala tercera de l'alt Tribunal ha pres la decisió de manera unànime, acceptant les mesures sol·licitades pels familiars del dictador. Amb tot, caldrà esperar que es resolga el recurs que van presentar davant del Suprem, però el cert és que esta decisió suposa un altre colp dur per al govern de Pedro Sánchez, que no para de trobar obstacles en este camí que l'allunyen contínuament del seu objectiu.

 

Tal com han fet públic els jutges, la seua decisió radica en un intent d'evitar el perjuí que es causaria als néts del dictador —que, d'altra banda, són els qui van recórrer la decisió de l'executiu espanyol— i, sobretot, «als interessos públics encarnats en l'Estat».

 

De moment, l'exhumació del dictador queda paralitzada

Cal recordar que el procés administratiu en relació a l'exhumació es va concloure el mes de març i va ser en eixe moment quan es va determinar quan i com tindria lloc el procés. En eixe sentit, la vicepresidenta de l'executiu espanyol Carmen Calvo, després de ser preguntada sobre la possibilitat que els resultats electorals del 28-A derivaren en un canvi de Govern, va dir el següent: «És d'obligat compliment per a qualsevol govern»

 

Però finalment ni el fet de guanyar les eleccions ha servit als socialistes per a poder complir la seua voluntat i, de moment, l'exhumació del dictador quedarà paralitzada fins que s'aclarisca la resolució del recurs dels seus familiars.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram