Tanquen el trànsit als cotxes en la plaça de l'Ajuntament de València a partir de març del 2020

Només hi haurà una línia d'autobús de l'EMT en tota la plaça
D'esta manera quedarà la plaça de l'Ajuntament, una volta es tanque totalment el trànsit als cotxes | Ajuntament de València

 

La plaça de l'Ajuntament de València deixarà de ser per a cotxes el pròxim 20 de març de l'any 2020, un dia després de concloure les Falles de l'any que ve, segons ha anunciat este dimarts l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó. El primer edil ha detallat que la conversió «s'iniciarà amb un procés bla de conversió en zona de vianants» i que la transformació total culminarà més avant, quan s'elabore i execute el projecte definitiu.

D'esta manera, es guanyaran 12.000 m² de superfície per als vianants, ha recalcat Ribó, que s'ha pronunciat en estos térmens en una roda de premsa en la que ha estat acompanyat pels regidors de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i de Participació, Elisa Valia.

La conversió en zona de vianants d'este enclavament atén l'acord del Govern del Rialto –que integren Compromís i PSPV–, en concret, al punt 18 que parla de la reorganització de places com la de Bruges, la de la Reina, la de Sant Agustí o la de l'Ajuntament. L'objectiu és «guanyar espai públic per a les persones».

Eixe reordenament es farà dins d'uns límits, com l'espai reservat per a 'mascletaes', les falles municipals, les parades de flors –que es mantindran, encara que es repensarà el disseny– i el pas d'autobusos de l'EMT. Per altra part, ni la font ni l'estàtua a Vinatea es consideraran límits.

Una única línia d'autobús en la plaça

Giuseppe Grezzi ha puntualitzat que l'única línia de l'EMT que circularà per la plaça serà la nova llançadora C1, que tindrà una freqüència de 4-5 minuts i que unirà els intercanviadors en les zones de la Porta de la MarTetuan i el que es construirà en Xàtiva–Lluís Vives.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Primer efecte contra Puigdemont de l'euroordre" "Actualitzat. Detingut Joan, el xic que ha pegat a una dona amb la bandera espanyola"