Torna la ITV: Com passar-la i què fer si t'ha caducat recentment

La ITV reobri les portes després de tancar per la crisi sanitària
Serà imprescindible matindre la distància mínima d'un metre entre persones | Cedida

 

Este dilluns 18 de maig van obrir en tota Espanya les estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), fins i tot en el cas dels territoris que es troben en la fase 0 de la desescalada. Els usuaris que vullguen passar la revisió del seu cotxe tindran la possibilitat d'acudir des d'esta mateixa setmana a les estacions, sempre que disposen de cita prèvia, que es pot sol·licitar a través d'internet o via telefònica.

 

Quines mesures de prevenció ha dut a terme la ITV?

Una volta conseguida la cita prèvia, es pot portar el vehicle a l'estació d'ITV que triem. Per a poder accedir amb el cotxe, és imprescindible anar proveïts de mascareta i guants. Si no es disposa d'eixes mesures de seguretat, el mateix establiment haurà de facilitar al públic el material necessari, inclòs el gel hidroalcohòlic desinfectant.

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

D'altra part, el personal de l'estació d'ITV anirà dotat obligatòriament de mascareta, guants i pantalla de protecció fàcil. Quan els usuaris vagen a presentar la documentació a l'interior de les oficines, serà imprescindible mantindre la distància mínima d'un metre entre persones. Igualment, els empleats han de respectar eixa norma al llarg de tota la jornada laboral.

 

Mètode de pagament i Manual de Procediment d'Inspecció

En eixe sentit, és recomanable evitar el pagament amb bitllets i monedes. En la mesura del possible, és preferible que el mètode de pagament siga a través de targeta bancària, si pot ser, sense contacte.

 

Altres aspectes importants que ha introduït el Ministeri d'Indústria són les disposicions especials en el Manual de procediment de les estacions ITV per a que es mantinga en tot moment la distància de seguretat pertinent entre el conductor i l'inspector. La inspecció es farà amb l'inspector ubicat en l'exterior del vehicle, sense accedir en cap cas a l'interior. És molt important que el conductor seguisca les instruccions recomanades pel personal de la ITV.

 

Finalment, en compliment de les mesures imposades pel Ministeri de Sanitat en l'article 11 de l'Ordre SDN / 399/3020, les estacions d'ITV han de dur a terme un protocol de neteja i desinfecció de les instal·lacions, com a mínim, dos voltes al dia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!