Els únics espanyols que pagaran més impostos el pròxim 2021

Els socis de govern han arribat a un acord sobre la reforma fiscal
Els socis de govern han arribat a un acord sobre la reforma fiscal  | Pixabay

Han passat quinze dies des de què es van iniciar les negociacions entre els socis de govern sobre un document base en què negociar els pressupostos generals de l'estat amb la resta de grups parlamentaris, i pareix que ja han arribat a un acord sobre com ha de quedar la reforma fiscal limitada que es farà.

En un principi, es mantindrà una única pujada dels impostos de totes les que es figuraven en l'acord de coalició i, per tant, han quedat descartats l'augment de l'impost de Societat o la creació d'un sobre la riquesa, segons han informat fonts properes de María Jesús Montero i Nacho Álvarez, ministra d'Hisenda i el secretari d'estat de Drets Socials.

Dos setmanes de constants discussions en les que Montero ha defensat que la situació que hi ha actualment amb la crisi sanitària no s'aconsella la pujada d'impostos i que l'acord entre ells s'ha d'adaptar per a deixar la reforma fiscal dels pròxims anys.

Per la seua part, Álvarez ha indicat que, com a mínim, s'havia d'apujar un impost, com «gest» polític que dona suport a la justícia fiscal que propugna el govern de coalició. A pesar de què parega que ja s'ha arribat a un acord, encara no s'ha tancat la negociació. Això sí, s'espera que s'acabe prompte i que els encarregats de presentar-la siguen Pedro Sánchez i Pablo Iglesias la pròxima setmana.

Qui són els afectats?

D'eixa manera, segons algunes fonts, la solució que haurien trobat els socis de govern ha estat modificar l'IRFP. Per a aquells contribuents amb rendes superiors als 130.000 euros anuals, s'incrementarà dos punts la classe d'impositius i quatre punts pels qui superen els 300.000.

Encara es desconeix quin serà l'impost que incrementaran, però sí que se sap quin serà el que no es tocarà: el de Societats ha quedat descartat, a causa del moment de grans febleses i dificultats que estan travessant les empreses a causa de la crisi sanitària. També han deixat a un costat els impostos verds.

D'esta manera, el govern ha deixat clar que les classes mitjanes no es voran afectades per la pujada dels impostos i tampoc ho faran els autònoms i les pymes, els que estan més a prop de vore una baixa d'impostos que no un increment.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un xic valencià és el primer cec que es convertix en jutge de tota Espanya" "La iniciativa de l'Ajuntament de València per a difondre la música en valencià"