València acollirà la segona edició del Dia Mundial de la Paella

La celebració tornarà a posar a València en el focus mediàtic i gastronòmic internacional
World Paella Day | ValènciaDiari

La celebració del Dia Mundial de la Paella (World Paella Day), el pròxim dia 20 de setembre, tornarà a posar en el focus mediàtic i gastronòmic internacional en la ciutat de València i a la paella, el seu plat típic per excel·lència.

Per segon any consecutiu, la plaça de l'Ajuntament acollirà degustacions gratuïtes de paelles que es cuinaran en la mateixa plaça i està previst que es llija un manifest i es presente en el teatre Rialto el llibre 'El concili de l'arròs. Ser o no ser de la paella'.

Quant a projecció nacional de la celebració, entre altres iniciatives, se servirà paella entre els passatgers de classe preferent dels AVE València-Madrid i Madrid–València, i també en el menú del congrés dels Diputats, segons ha informat l'Ajuntament de València en un comunicat.

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha presentat la segona edició d'esta iniciativa, amb la projecció d'un vídeo que recull els principals assoliments lligats a la primera edició del Dia Mundial de la Paella.

Segons el regidor, la celebració va ser un èxit col·lectiu per a València de la que es van fer ressò més de quatre milions de persones a través de la xarxes socials, entre elles, el cuiner Carlos Arguiñano o el futbolista Iker Casillas, i va tindre una repercussió mediàtica quantificada en 5 milions d'euros.

En esta segona edició sumen esforços l'Ajuntament, Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València o la Federació Empresarial d'Hostaleria, entre altres, amb l'objectiu de posar durant el 20 de setembre el focus mediàtic i gastronòmic a l'àmbit mundial, en la paella i en València.

«Volem continuar compartint la paella amb el món», ha afirmat Emiliano García, que ha defensat que «part de la cultura de la paella passa per una bona selecció dels ingredients, de la matèria primera; per comptar amb producte local de primera qualitat».

García ha apuntat que la paella serà protagonista en accions internacionals per a 'influencers' i mitjans de comunicació en ciutats com Londres, Milà, Rotterdam, París, Moscou, Nova York, Tòquio, Zuric, Quito o Guangzhou (la Xina), germanada amb València. En Londres, a més Quique Dacosta impartirà una classe magistral.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴💸 ATENCIÓ: L'euromilions toca en Alginet i el primer premi es situa en 162 milions" "📸 FOTOS: La Font del Palau de la Música recupera el seu color roig original"