Xàtiva prorroga 15 dies les seues restriccions i clausura 2 pubs i 2 terrasses

Les mesures entraran en vigor a partir de les 00.00 hores del pròxim dia 1 de gener de 2021 i es podran prorrogar de nou en funció de l'evolució sanitària.
Continuen les restriccions en Xàtiva | Viquipèdia

L'alcalde de Xàtiva, en la comarca de la Costera (València), ha dictat un nou ban en què es prorroga el tancament de les instal·lacions municipals, a causa de l'actual situació de la pandèmia en la ciutat. 

Segons ha informat el consistori valencià, estes mesures entraran en vigor a partir de les 00:00 hores del dia 1 de gener de 2021 i tindran una duració de quinze dies, prorrogables en funció de l'evolució de les dades sanitàries.

Mesures de contenció prorrogades 

  • Queden suspeses totes les activitatsconvocatòries i actes de concurrència pública de naturalesa sociocultural, turística, formativa, esportiva i lúdic-festiva, al nucli urbà de la ciutat de Xàtiva, disseminats i pedanies. Queda suspesa l’entrada al betlem monumental que únicament es podrà visitar des del seu perímetre exterior.
  • Es manté el tancament temporal al públic de les instal·lacions municipals, inclòs el castell, el centre d’estimulació primerenca i el centre de malalts d’alzheimer, a excepció de la Casa de la Ciutat, el conservatori i el cementeri. Se suspèn la circulació del tren turístic i l’escoleta de Nadal. La programació del Gran Teatre s’ajorna fins a nova data.
  • Es manté el tancament temporal de les instal·lacions deportives municipals. Només es permet l’activitat federada a porta tancada. No es permet l’ús de les dutxes, a excepció del cas de les competicions federades, a on este ús queda restringit a un terç del seu aforament.
  • Permaneixeràn suspeses les autoritzacions i les cessions d'espais municipals atorgades a particulars, associacions i col·lectius ciutadans de qualsevol naturalesa, excepció feta dels aprofitaments especials vinculats a activitats econòmiques, com ara terrasses, contenidors d'obra i altres anàlegs, sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat d'este Ban.
  • L’ús dels jardins queda regulat per la normativa autonòmica.
  • Continua regulat l'accés a la Casa de la Ciutat mitjançant cita prèvia.
  • Prohibit terminantment el consum d'alcohol a la via pública, les 24 hores del dia, excepte als establiments d'hostaleria i restauració.
  • Permanèixen facultats els òrgans de selecció per a la presa de decisions sobre la suspensió, ajornament o cancel·lació dels actes dels processos de selecció.

L'alcalde Roger Cerdà ha fet una crida al conjunt de la població: «la situació actual és molt greu i este virus no és cap broma. Ja són 16 persones les que han mort en Xàtiva a conseqüència de la infecció per Covid-19. Cal que el nostre comportament individual s'ajuste en tot moment a les normes decretades i que evitem així que hi hagen més morts i més infeccions en Xàtiva».

En un comunicat, l'Ajuntament de Xàtiva ha informat també que ha ordenat la clausura immediata de dos pubs i dos terrasses per incompliments de les restriccions decretades per la pandèmia del coronavirus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: 54 brots confirmats en el territori valencià" "Atenció: Nou rècord de contagis per coronavirus en el territori valencià"