Les noves tecnologies en el programa 'finança’t' de la Fundació Caixa Ontinyent

Hui, Dia de l'Educació Financera en Espanya, l'entitat fa balanç de la seua actuació i presenta els seus projectes més immediats.
Llibrets escolars del programa 'Finança't' de la Fundació Caixa Ontinyent | Caixa Ontinyent

 

En línia amb les recomanacions internacionals més recents, la Fundació Caixa Ontinyent està orientant el seu programa d'educació financera 'finança’t' cap a una major presència en les aules, motivació del professorat i utilització, en el procés d'aprenentatge, de les noves tecnologies.

En eixa línia, la Fundació està visitant estos dies tots els centres d'educació de la comarca, presentant-los un innovador programa d'activitats didàctiques per a escolars de 3 a 5 anys, proposat pels alumnes de Magisteri del Campus d'Ontinyent sobre la base de la línia de contes infantils de temàtica financera publicats per l'obra social de Caixa Ontinyent, i que serà complementat amb materials i recursos que aportaria la mateixa Fundació.

Així mateix, la Fundació està desplegant altres projectes en la mateixa línia:

  • Continuïtat dels cursos online per a professors, fets a través dels CEFIRES de Xàtiva i de Cheste.
  • Estudi, encarregat a la Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia, patrocinada per Caixa Ontinyent, per a aportar recursos i ferramentes que permeten als professors de primària incorporar conceptes financers al procés d'aprenentatge.
  • Creació d'una aplicació informàtica que contindrà la col·lecció de contes infantils –sèrie educació financera– publicada per l'obra social de Caixa Ontinyent, en valencià, castellà i anglés, amb interactivitat, jocs, fitxes d'activitats i animacions.
  • Posada a la disposició dels altres centres (secundària, ESO, batxiller, formació professional i universitaris) per a la realització de cursos, conferència i xarrades sobre temes específicament encarregats pel professorat.
La Fundació Caixa Ontinyent ha publicat diferents materials escolars i de difusió   | Caixa Ontinyent

 

Un programa d'educació important i innovador

Des de la seua posada en marxa, l'octubre de 2016, el programa ha sigut utilitzat per 24.445 persones, 23.473 a través de la web i xarxes socials, i 972 en cursos, tallers i conferències presencials.

'Finança’t' és innovador pels seus continguts, pel seu públic objectiu, per les seues activitats i pels canals de comunicació que utilitza. Està obert a totes les persones de totes les edats, en valencià i en castellà, i pivota sobre la web programafinancat.es, que disposa d'autotest, documentació segmentada per edats i matèries, informació, ferramentes, enllaços i notícies en constant actualització; a més, té una àmplia difusió a través de xarxes socials, activitats presencials per a grups i col·lectius, cursos online i publicacions específiques. Com a elements diferencials, cal ressaltar la proximitat a les persones i l'adaptabilitat de les seues actuacions.

I també és un programa transcendent perquè a ningú se li escapa la importància actual de disposar d'una mínima cultura financera, essencial per al progrés i creiximent inclusiu i econòmic, especialment en dos sentits: la comprensió del valor i ús dels diners i de l'estalvi, i l'enteniment de la importància de la planificació de les decisions econòmiques. I és que totes les persones, a cada moment de la vida i pràcticament cada dia, ens enfrontem a decisions que influiran en les nostres finances i, per tant, en el nostre futur i en el nostre benestar.

Cal considerar que a les nostres comarques ens trobem per davall del nivell mitjà d'Espanya en coneiximents financers i que, al mateix temps, Espanya ja es troba per davall de la mitjana internacional.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Caixa Ontinyent renova la web de la seua obra social" "CAIXA ONTINYENT renova l'Hotel Kazar i l'adapta a una gestió més eficient"