La Guàrdia Civil alerta sobre l'estafa de 'la telefonada perduda'

Els números tindrien prefixos de països estrangers

Un home mirant el mòbil | ACN

Per sort per la ciutadania, la Guàrdia Civil està sempre alerta per a informar de qualsevol estafa que ens puga suposar un disgust. Normalment, esta classe d'activitat il·lícita arriba a través de Whatsapp o e-mail, però encara hi ha estafes que es duen a terme pels mitjans convencionals. Ara, el cos policial ens posa en coneixement de l'estafa de 'la telefonada perduda'.

«L'estafa consistix en telefonades perdudes d'un sol to. El receptor troba una telefonada perduda i, si la torna, li cobren una tarifa especial, de la que l'estafador en rep una part», advertix la publicació. Però, com aconseguix l'estafador que el client pague? Establint la telefonada des de diferents països amb el següent prefixe:

  • 355: Albània
  • 225: Costa de Marfil
  • 233: Ghana
  • 234: Nigèria

Per tant, la Guàrdia Civil recomana no tornar mai les telefonades de números amb este prefixe «a menys que siga algú que conegues, esta clar».

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Preocupació per l'arribada de milions de joguets tòxics per a xiquets des de la Xina" "Un veí d'Orihuela guanya més de 3 milions d'euros en la Bonoloto"