La cadena Marypaz, a punt de baixar la persiana

L'empresa de sabateries s'enfronta a una gran crisis
Marypaz passa per un mal moment després del confinament | Cedida

 

El coronavirus ha afectat durament a molts negocis, sobretot en el món de la 'venda al detall'. Una de les empreses que s'està veent afectada és Marypaz. Com molts de vosaltres sabreu, es tracta d'una marca espanyola de calçat i accessoris per a dona que està situada en pràcticament totes les províncies del país, arribant als 125 punts de venda (abans de la pandèmia).

 

Va nàixer en  Sevilla en l'any 1972 de la mà d'Ángel Aguaded. A mesura que anaven passant els anys, Marypaz adquiria cada volta més fama. L'any 2013, va conseguir el seu punt àlgid, arribant a tindre més de 400 botigues en el país, comptant amb 1.500 treballadors i arribant a facturar 140 milions d'euros.

 

 

Ara, pareix que l'imperi de Marypaz penja d'un fil. I és que l'empresa no està travessant el seu millor moment des d'este últim any. El fons d'inversions Black Toro Capital, que està especialitzat a invertir diners en companyies que es troben en situacions complicades per a donar una eixida al negoci, va intentar buscar-li un aliat a Marypaz.

 

Finalment, l'empresa es va salvar pels pèls quan va ser comprada per la societat Crocea Mors, que pertany a l'empresari Álvaro Pellón. Ara, pareix que la crisi del coronavirus li ha donat un colp dur a Marypaz. Amb l'estat d'alarma i el confinament, va haver d'establir un ERTO per als seus treballadors.

 

Potenciar la compra en línia i despedir part de la plantilla

Ara i, en plena desescalada, s'enfronten a un futur incert. Fins i tot algunes de les botigues que seguien obertes abans del confinament no tenen previst tornar a alçar la persiana. I és que la firma Marypaz ha pres una decisió que passarà factura als seus treballadors: tancar per a sempre alguna de les botigues que li ixen menys rendibles econòmicament.

 

L'objectiu és clar: potenciar la compra en línia, que ha començat a ser viable a partir d'este mes de maig. A demés del tancament d'algunes botigues i el fet de potenciar la venda virtual, la veritat és que l'empresa també s'enfronta a una nova normalitat d'allò més complicada.

 

Per a començar, hauran de renegociar els lloguers, a demés d'ajustar preus amb els proveïdors i el personal. A pesar d'això, la pitjor part se l'emportaran alguns dels treballadors de l'empresa de calçats. I és que, divendres passat, Marypaz es va assentar a negociar els despatxaments de part de la seua plantilla, a pesar de què el Govern ha advertit de la prohibició de despedir personal si no han arribat a passar sis mesos de l'ERTO.

 

Segons ha informat el mitjà 'Vozpópuli', tot indica a que l'empresa sevillana preferix pagar la devolució de les quotes a la Seguretat Social abans de prescindir dels despatxaments. En este sentit, el pla per a un futur pròxim és tancar 40 de les seues botigues físiques, fet que comportaria despedir a 176 persones (de les 596 que es troben en plantilla). A demés, este ERO també afectaria els 19 treballadors que es troben en les oficines de Marypaz, en Sevilla.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!