EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Una marca blanca va comprar la carn entatxonada contaminada amb listèria

El ministeri de Sanitat reunirà els consellers de Salut autonòmics després de la tercera mort per listeriosi
La Mechá va comercialitzar productes baix una marca blanca que podrien estar contaminats | La Mechá

 

La carn entatxonada 'La Mechá', fabricada per l'empresa andalusa Magrudis, també s'ha estat comercialitzant baix una marca blanca, de la que encara es desconeix el nom, segons ha informat la Junta d'Andalusia, per tant, està en el mercat sense identificar i poden estar contaminats pel bacteri de la listèria.

 

Per eixe motiu, el subdirector de Protecció de la Salut, Jesús Peinado ha explicat que cal tornar a iniciar tot el procediment per a buscar tota la carn que té «la mateixa naturalesa» i està comercialitzada sense estar «identificada». Este divendres ha mort un home de 72 anys, en Andalusia, malalt de càncer terminal com a conseqüència de listeriosi. És la tercera mort, després que este dijous es coneguera una altra víctima en Cantàbria que no té relació amb el brot d'Andalusia. El ministeri de Sanitat reunirà este dilluns els consellers de totes les comunitats autònomes.

 

L'Ajuntament de Sevilla, localitat d'on és originària l'empresa en qüestió, ha confirmat que, a més de la contaminació de la carn entatxonada, també hi havia dos productes més contaminats fabricats per Magrundis: el llomello al Xerés i el llomello al pebre roig. Dos productes que van estar circulant fins a dimecres 21, moment en el que es va ordenar la seua retirada del mercat. 

 

Un utensili és l'origen del brot

Els resultats preliminars apunten al fet que un dels focus de la contaminació es trobava en els utensilis que s'utilitzen per entatxonar la carn, segons informa 'El Español'. D'eixa manera s'ha fet saber després que l'empresa Magrundis SL encarregara un informe per a aclarir l'origen del brot.

 

S'està actuant d'acord amb els protocols

Isabel Celaá ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres que s'està actuant i treballant d'acord amb tots els protocols i que s'ha comunicat a totes les comunitats autònomes, que tenen les competències en matèria de salut, per a que es posen en marxa totes les actuacions, però que és el Govern espanyol qui ha de fer el control de les mesures posades en marxa.

 

El Ministeri de Sanitat ha confirmat un total de 193 contagis pel brot de listeriosi i s'estan investigant 44 possibles infeccions. La majoria s'han donat en Andalusia, lloc d'on és originaria la carn contaminada, encara que hi ha altres casos sospitosos en altres comunitats autònomes, pendents de confirmar. Ara per ara, cap a nivell valencià.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!