Els supermercats més barats del territori valencià

Alcampo relleva a Mercadona com el més barat
L'OCU ha elaborat un estudi per a determinar els supermercats més cars i més barats del territori valencià | Cedida

 

Una família espanyola pot estalviar una mitjana de 1.063 euros a l'any en la cistella de la compra depenent de l'establiment a on compre, cosa que suposa quasi la quinta part de la despesa anual en alimentació d'una llar mitjana, segons un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre el cost de la cistella de la compra.

En la Comunitat Valenciana i segons ha avançat 'Información', el supermercat més econòmic de la província d'Alacant és el Supeco de l'avinguda Novelda d'Elx, li seguixen dos Alcampo, en el centre comercial Parque Vistahermosa i la Goteta en l'avinguda de Dénia. 

El més barat de Castelló és també un Alcampo, situat en el quilòmetre 64,5 de l'N-340, un altre Supeco en Panderola 2 i el Mercadona de l'avinguda València, 24. Pel que fa a la ciutat de València, el Consum de l'avinguda del Port és el més econòmic, seguit de dos Vidal, en Escultor Ricarts Boix i Tomás Montañana.

 

Quins són els més cars i més barats del país?

L'hipermercat Alcampo de Coia en Vigo és el més econòmic del país, al menys dels inclosos en l'informe de l'OCU. Per cadenes, les més barates són Dani i Tifer. Pel que fa als supermercats més cars del país, són tres, estan en Madrid i són de la mateixa cadena: Sánchez Romero

Segons l'OCU, les ciutats a on més barat resulta fer la compra són Almeria, Ciudad Real, Jerez de la Frontera, Palència, Puertollano, Vigo i Zamora. Per contra, Palma de Mallorca i Barcelona són les més cares al costat de Lleida i Madrid. Per comunitats autònomes, Galícia i Múrcia són les regions més barates per a fer la compra, en tant que Catalunya i especialment Balears són les més cares.

Alcampo relleva a Mercadona com el més barat

Respecte a les cadenes, la mitat de les cadenes analitzades han baixat preus enguany, sent els més destacats Gadis (-2,7%), Alcampo (-2,5%) i Alimerka (-2%), mentres que en el costat contrari se situa Carrefour (2,8%), Supersol (2,5%), Carrefour Market (2%) i Eroski City (1,8%) com els que més han pujat de mitjana els seus preus.

D'esta forma, Alcampo relleva enguany a Mercadona com l'opció més barata per a fer la compra en Espanya en 31 ciutats, mentres que la cadena de Juan Roig és la més assequible en 16. «Alcampo ha superat a Mercadona perquè enguany ha destacat per baixar els preus, mentres que Mercadona els ha pujat i s'ha produït l'intercanvi de papers», ha indicat el responsable tècnic de l'estudi, Miguel Ángel Pascual.

Un 2,6% de despesa anual més respecte del 2018

L'informe s'ha realitzat mitjançant l'estudi analític de 184.126 preus en 1.225 supermercats. Així mateix, s'ha pogut comprovar que la despesa d'enguany en alimentació ha incrementat un 2,6% fins a una mitjana de 5.113 euros l'any. Ara bé, l'evolució dels preus se situa per baix de l'IPC, tenint en compte que la inflació ha pujat un 0,8% i la cistella analitzada per l'OCU és un 0,3%.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Així és 'La Isla Maldita', el nou passatge del terror de PortAventura World" "Burger King deixarà de distribuir joguets de plàstic en el menú infantil"