L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'una estafa per a robar dades a través de WhatsApp

Es tracta d'un cas de phishing, l'engany que consistix en un enllaç a on et demanen verificar les dades del compte
L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'una estafa per a furtar dades a través del WhatsApp | Cedida

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha alertat als usuaris de la plataforma de missatgeria WhatsApp d'una nova estafa amb la que es pretén furtar les dades personals que es troben en el telèfon.

«L'estafa del codi de verificació de WhatsApp en realitat és un cas de phishing (un ciberatac que es basa en la suplantació de la identitat d'una empresa i utilitza el correu electrònic per a propagar-se). Tot comença amb un missatge SMS similar al que envia de WhatsApp cada vegada que es configura l'app en un terminal nou per a vincular l'app en el teu número de telèfon».

L'Organització advertix que «si tu no has sol·licitat eixe missatge, és que o algú ha ficat per error el teu número de telèfon quan intentava verificar el seu compte o que algú està intentant accedir al teu compte de manera il·legítima amb la intenció de robar les teues dades». 

Claus per no caure en el parany

«Si no has sol·licitat tu el codi de verificació, no faces cas a cap missatge que t'arribe. Sobretot, no punxes en l'enllaç de verificació en cap cas». I, a partir d'este moment, tens l'opció de reforçar la seguretat del teu mòbil amb un pas extra que el mateix Whatsapp et permet afegir:

«Activa la verificació en 2 passos de WhatsApp, d'eixa manera, qualsevol intent de verificació del teu número de WhatsApp necessitarà un número PIN de 6 dígits que només tu coneixes». Una opció que és diferent de la de desbloquejar WhatsApp amb l'empremta dactilar.

Mentres que el PIN se't demanarà quan configures l'app en un nou telèfon, la protecció amb empremta dactilar es demana cada volta que accedeixes a WhatsApp per a preservar la privacitat dels teus missatges d'ulls indiscrets.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴 ALERTA: La famosíssima beguda que deixarà de vendre's en tot Espanya" "🚨 ALERTA SANITÀRIA: Estes roses venudes en el territori valencià poden ser perilloses"