L'OMS advertix de l'alt contingut en sucre que tenen els aliments per a lactants

L'Organització alerta que pot afectar el gust dels menors i augmentar les seues preferències futures cap a aliments més dolços
Els productes per a lactants entre 0 i 6 mesos contenen una alta quantitat de sucre | Somosmamas.com

 

Dos estudis que ha realitzat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han alertat de l'alt i inadequat contingut en sucre dels productes alimentaris que es comercialitzen dirigits als xiquets menors de sis mesos en Europa.

El 2016, l'organització de les Nacions Unides va publicar una guia a on s'establia que no es podrien publicitar els aliments per a lactants menors de sis mesos, i ho argumentava que és un període en el que el menor ha de ser alimentat amb la llet materna exclusivament.

«En la primera infància s'ha de garantir un creiximent i desenvolupament òptim del xiquet»

La directora regional d'Europa de l'OMS, Zsuzsanna Jakab, ha volgut recordar que «l'adequada nutrició en la primera infància és clau per a garantir un creiximent i desenrotllament òptim del xiquet, igual com previndre algunes malalties al llarg de la seua vida com, per exemple, l'obesitat o patologies no transmissibles relacionades amb la dieta».

L'OMS, davant d'eixe fet, ha elaborat  un esborrany de Model de Perfil de Nutrients – MNP, segons les sigles en anglés– per a xiquets entre 6 i 36 mesos. Esta guia té com a objectiu orientar les decisions sobre quins aliments són inadequats en eixe grup d'edat. A més, ha creat una metodologia per a identificar els aliments comercials per a bebés disponibles en establiments detallistes i per a recopilar dades de contingut nutricional en les etiquetes –i també l'etiquetatge de promoció– incloses les reclamacions.

Esta nova metodologia ha servit per a poder recopilar dades sobre 7.955 productes alimentaris o begudes comercialitzades per a xiquets acabats de nàixer en 516 botigues de Viena (Àustria), Sofia (Bulgària), Budapest (Hongria) i Haifa (Israel) entre el mes de novembre de l'any 2017 i el gener de l'any passat.

El sucre que contenen la fruita i la verdura sí que són saludables per als infants | Cedida.

 

Només entre el 28 i el 60% de productes són adequats

D'esta manera, l'OMS va comprovar que, només en estes quatre ciutats, entre el 28% i el 60% dels productes que es comercialitzaven per a menors de 6 mesos eren adequats. No obstant això, en tres regions, més de la mitat dels aliments tenien més del 30% del sucre recomanat, fet que, tal com ha advertit l'organització, pot afectar el gust dels menors i fer augmentar les seues preferències en el futur cap als aliments més dolços.

«Si bé els aliments com les fruites i verdures que contenen més sucres de manera natural són adequats per als xiquets menuts i acabats de nàixer, l'alt nivell de sucres lliures en els productes comercials de puré també és motiu de preocupació», han comunicat des de l'OMS.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA SALUT VALÈNCIA: Si tens esta conserva en casa, no te la menges" "La novetat que canviarà totalment Instagram"