Els restaurants valencians que han conseguit un Sol de la Guía Repsol 2020

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
El xef del restaurant Beat de Calp | Europa Press

 

Un total de sis restaurants valencians han conseguit este dilluns el seu primer Sol de la Guia Repsol, en una gala en la que el restaurant Beat de Calp, en la Marina Alta (Alacant), ha passat a engrossir la llista d'establiments distingits amb dos Sols.

 

La Guia Repsol ha celebrat este dilluns, en el Museu de San Telmo de Sant Sebastià, la gala de lliurament dels seus Sols Guia Repsol 2020, una celebració que ha reunit a més de 400 persones, entre xefs i convidats del món gastronòmic i institucional.

 

Després d'esta gala, el territori valencià té a partir d'este dilluns un nou restaurant distingit amb Dos Sols Guia Repsol. Es tracta del Beat, que ha sigut un dels 23 nous 2 Sols que la Guia Repsol ha seleccionat en tota Espanya, ha informat l'organització en un comunicat.

 

El Beat de Calp, una fusió perfecta

Per als experts de la Guia Repsol, «la fusió perfecta entre gastronomia i descans es materialitza en el restaurant Beat». En ple cor de la Marina Alta, el seu responsable José Manuel Miguel «aposta per una cuina mediterrània amb ingredients i tècniques franceses, de les que es va enamorar durant els seus anys en París», han destacat.

  

 

Quatre restaurants de València entren en la guia

  • Bressol

En el Bressol, José Vicente Pérez «reescriu la seua història en este xicotet temple mariner de només cinc taules per a posar el Mediterrani en el plat», han valorat els experts de Repsol.

  • Habitual-Ricard Camarena

Per la seua part, en Habitual- Ricard Camarena el xef valencià «ha conseguit en pocs anys teixir una xarxa de productors locals de confiança que nodrixen el seu rebost de verdures a la carta», han ressaltat. 

  • Rausell

Respecte a Rausell, Repsol destaca que «la qualitat del producte és la filosofia dels germans Miguel Ángel i José Antonio Rausell». Allí, se servixen «mariscos, arrossos, peix fresc, això de sempre, però ben fet». 

  • Sucede

Mentres que en Sucede, el xef Miguel Ángel Mayor ('Mugaritz', 'Quique Dacosta' i 'elBulli') conseguix una «experiència d'alta cuina creativa i cultural a través d'un menú de plats que van des de la cuina romana i àrab fins al segle XV».

 

Dos restaurants d'Alacant, també entre els millors

  • Oriobanco

Ja en la província d'Alacant, es troba Orobianco, en Calp. «Finor italiana d'alta escola amb menjars locals», resumix la guia, que detalla que el xef Ferdinando Bernardi «oferix tres menús degustació que canvien constantment».

  • Tula

En la localitat de Xàbia està situat Tula, de Borja Susilla i Clara Puig, «les claus del que són el bon rebost comarcal, maduresa, equilibri i una carta breu amb deliciosos guisats i plats per a compartir».

  

un total de 34 restaurants reconeguts per la Guia Repsol: quatre amb Tres Sols, 14 amb Dos Sols i 16 amb Un Sol.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!