Bravo insta als 16 ajuntaments valencians confinats a desplegar al màxim als seus Policies Locals

Per a Gabriela Bravo, el desplegament policial ha de tindre un «efecte dissuasiu»
Els caps de setmana i els festius estaran tancades | Ajuntament d'Alacant

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha instat als responsables municipals de seguretat ciutadana de les 16 ciutats majors de 50.000 habitants que estaran tancats perimetralment este cap de setmana a «desplegar tots els efectius disponibles» de les seues respectives Policies Locals per a limitar la mobilitat «de la mitat de la població valenciana» i doblegar la corba de contagis del Covid-19.

Per a Gabriela Bravo, el desplegament policial ha de tindre un «efecte dissuasiu, però no invasiu ni inquisidor» entre la població que ha d'assumir que la situació dels hospitals «és crítica i que esta mesura va de veritat». Per això, ha recordat que és necessari que la màxima quantitat d'efectius policials estiga disponible este cap de setmana «de la mateixa manera que l'han fet els professionals sanitaris perquè esta mesura està dissenyada per a salvar vides».

«La situació és molt greu i només davant de situacions com esta que estem vivint limitem els drets i llibertats de la manera que estem fent, perquè d'estes mesures al confinament, que hauria d'aprovar el Govern central, queda ja molt poc», ha recalcat.

La consellera també ha recordat als responsables municipals de seguretat ciutadana que les policies locals han de continuar amb la fanea «importantíssima de pedagogia i informació per a dur a terme un servici públic no invasiu ni rigorós que és molt més eficaç».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Unió Europea demana a Sánchez confinar 12 comunitats per la 3a onada" "Les 102 localitats valencianes que han registrat morts per Covid-19 el cap de setmana"