Els farmacèutics valencians s'oferixen per a administrar la vacuna enfront del Covid-19

L'objectiu és augmentar els punts vacunals per a descongestionar la càrrega del sistema assistencial
Les farmàcies volen administrar la vacuna contra el coronavirus | ACN

Els farmacèutics valencians han oferit els seus establiments com a punts de vacunació per a ajudar a administrar a la població la vacuna enfront del Covid-19 amb la finalitat de reforçar i augmentar els punts vacunals per a descongestionar la càrrega del sistema assistencial.

En un comunicat, el president del Col·legi de Farmacèutics de València (MICOF), Jaime Giner, ha assenyalat que la seua faena seria complementària a la que fan altres professionals sanitaris i en funció de les necessitats del sistema sanitari. Si s'acceptara l'ajuda per part de l'Administració, ha indicat, esta se supeditaria a una necessària planificació i organització dels protocols de treball en coordinació amb la resta de professionals sanitaris.

El ministre de Sanitat, Savador Illa, va assenyalar que la vacunació es preveu que s'inicie este diumenge i l'objectiu és que entre els mesos de maig i juny uns 20 milions d'espanyols hagen rebut ja la vacuna. Davant d'este «pla tan ambiciós», Giner es pregunta «si el Sistema Nacional de Salut està capacitat per a dur-lo a terme amb plenes garanties, sense riscos que deriven en la saturació de centres sanitaris, tant públics com privats».

Volen ajudar a descongestionar els ambulatoris i hospitals

També es pregunta si es disposa de prou personal sanitari per a exercir esta faena o si no es dificultarà l'atenció als pacients, ja que segons les organitzacions sindicals huit de cada deu centres de salut estan saturats i en la majoria s'ha prescindit de la detecció precoç i les revisions.

Giner ha recordat que, en previsió de la coincidència de les campanyes de vacunació enfront de la grip i el Covid-19, el MICOF va proposar «fa mesos a Sanitat fer un projecte pilot per a incorporar al farmacèutic comunitari a l'actual xarxa de centres sanitaris a on es duu a terme l'administració de la vacuna antigripal a la població valenciana de risc».

Segons ha recalcat, es tracta d'un recurs sanitari que en països com els Estats Units, el Canadà, Dinamarca, Irlanda, Regne Unit, Austràlia, Portugal o França ja és una realitat. A demés, indica, «és un fet que si la vacunació es fera  a través de la farmàcia comunitària s'incrementaria de manera significativa la taxa de vacunació, a demés d'ajudar a descongestionar i alliberar la càrrega assistencial que suporten actualment els centres sanitaris».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen a 9 persones sense mascareta celebrant una festa en local de València" "València augmenta les ajudes destinades a les comissions falleres"