Quan és legal botar-se el toc de queda?

Hi ha circumstàncies en les que les persones poden saltar-se el toc de queda a les localitats on s'ha aplicat.
Estàtua de la Plaça de la Mare de Déu amb mascareta | Policia Local

Les restriccions al toc de queda van entrar en vigor el passat dilluns 12 de juliol pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Es mantindran fins el pròxim dia 25 de juliol, moment en el que els tocs de queda podrien llevar-se, prorrogar-se o bé aplicar-se en altres localitats. Tot depén de l'evolució de la pandèmia els primers 10 dies de les mesures.

Toc de queda en 32 municipis: d'una a sis, en municipis de més de 5.000 habitants i amb incidència elevada

El confinament nocturn té com a objectiu frenar l'escalada de contagis que ha fet explotar els indicadors de contagis covid-19. El botellot, la falta de mesures entre els joves, la retirada de les mascaretes i la relaxació han ajudat notablement a aquesta situació.

El toc de queda afecta a municipis, en concret, de més de 5.000 habitants i amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants. Són, en total, 32 municipis, que es tancaran d'una a sis de la matinada.

Puig ha insistit que esta mesura té l'objectiu de "generar una atmosfera favorable per a parar la reactivació de la pandèmia". No obstant això, preocupa l'efecte que esta mesura puga tindre en el sector econòmic, per això, s'implantarà només en aquells municipis que estiguen en risc extrem de contagi.D'altra banda, el president també ha volgut destacar que les mesures que es van implantar dissabte passat ja han tingut un efecte positiu durant el cap de setmana: "s'han reduït els contactes i és fonamental que continuem així per a arribar a agost en la millor condició possible"

Quines són les quatre excepcions que permeten la mobilitat?

En primer lloc, es contempla la possibilitat de desplaçar-se davant la necessitat de rebre assistència sanitària d'urgència o d'anar a la farmàcia en les mateixes circumstàncies. Pel que fa a motius laborals, s'hi sumen dos excepcions més: d'una banda, els desplaçaments per anar o tornar del lloc de treball, i de l'altra, la mobilitat de professionals o voluntaris, també degudament acreditats, per realitzar serveis essencials, sanitaris o socials.

Per últim, el document institucional que aprova el toc de queda a falta del vistiplau de la justícia permet també els desplaçaments entre progenitors separats. Es podrà recollir o portar menors d'edat per a la seua cura en cas que els progenitors estiguen separats, divorciats o amb residència a llocs diferents. La situació serà la mateixa per a mascotes i animals de companyia. En ambdós casos, però, el desplaçament s'haurà de fer de manera individual i en la franja horària compresa entre les quatre i les sis de la matinada.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Són fiables les dades d'incidència del COVID en localitats turístiques?" "La cosa és alarmant. Els hospitals tornen al nivell d'abril amb quasi 400 ingressats"