Puig: Divendres a la nit entra en funcionament el Passaport COVID

El President adverteix que el certificat "vol donar seguretat en positiu però no per treure's la mascareta"


El president de la Generalitat ha concretat fa unes hores a Castelló que el certificat COVID “entrarà en funcionament a partir de la nit del pròxim divendres”.

Puig ha afegit que es tracta de “generar confiança a través del certificat, però confiança positiva, no per treure's la màscara”.

"La situació de la pandèmia està controlada però continuen augmentant els contagis", ha afegit. A més, ha aprofitat per a incidir en la necessitat de vacunació: “amb aquesta nova variant s'ha tornat a demostrar la necessitat de vacunar-se”. “Cal combatre el negacionisme, acabar amb les borses de negacionisme”

El president també ha recordat que segueix el ritme de vacunació i s'estan inoculant terceres i segones dosis, depenent del tipus de vacuna.

On caldrà

 

Cal recordar, que de moment, l'anomenat passaport Covid per accedir a establiments d'hostaleria, restauració i lleure amb aforament superior a 50 persones, festivals de música i esdeveniments i celebracions amb més de 500 assistents, així com per visitar pacients i interns a hospitals i residències, entre altres activitats.

El certificat podrà acreditar-se amb la vacunació completa, una PCR negativa en les darreres 72 hores, un test d'antígens en les darreres 48 hores o la superació de la malaltia en els darrers 6 mesos, i entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana estant vigent durant un període de 30 dies naturals, amb la intenció d'abastar el període complet de les festes nadalenques i de Cap d'Any.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una família sencera sense vacunar contra la covid acaba en l'UCI" "Les vacunes contra el covid per a xiquets arribaran la segona quinzena de desembre"