Sanitat ha convocat a 40.000 valencians menors de 60 anys per a rebre la segona dosi de Pfizer

Estes 40.000 persones menors de 60 anys han rebut la primera dosi de AstraZeneca hi han sigut citats per a completar la immunització

Este primer grup de persones citades per a vacunar-se la pròxima setmana, format majoritàriament per personal d'emergències i de les forces de seguretat, tindran la possibilitat de rebutjar l'opció triada per Sanitat i sol·licitar rebre una segona dosi d'AstraZeneca.

Per a fer-ho, Sanitat incorpora a l'SMS de la citació un enllaç que permet fer constar que, tot i conéixer els riscos "poc freqüents, però greus" associats al preparat d'Oxford, "rebutja" rebre una segona dosi de Pfizer. Aquestes persones que opten per rebre la segona dosi d'AstraZeneca hauran d'esperar una segona cita sense data coneguda a hores d'ara.
 

Durant esta setmana han inoculat a més del 90% de les persones citades a tota la Comunitat Valenciana

<

>

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va recordar

Tot i existir esta possibilitat, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va recordar este divendres que "no es pot triar vacuna", i que l'opció de rebre una segona dosi diferent de la recomanada és només una "mesura excepcional" que el Comité de Bioètica va recomanar per tal d'evitar que la població rebutjara per complet la vacunació.

Però l'argumentació de Sanitat xoca frontalment amb el darrer anunci de l'Agència Europea de Medicaments, que manté la recomanació d'injectar una segona dosi de d'AstraZeneca i assegura que no hi ha proves que esta segona injecció augmente el risc de desenvolupar trombes.

A la confusió generalitzada per quina és la pauta d'immunització que cal seguir i a les crítiques de professionals i especialistes, s'afigen, a més, les divergències entre comunitats autònomes. Contra la doctrina oficial es manté la rebel·lió de Múrcia, Andalusia, Galícia o Madrid, que aposten directament per AstraZeneca, però permeten canviar a Pfizer al centre de vacunació, i no sempre demanen el consentiment signat.

Agraïments a la població per la seua participació

Des del Departament de Salut volen donar les gràcies per la participació massiva que ja han rebut la seua dosi contra covid-19 en tots els punts de vacunació de la Comunitat Valenciana

<

>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 3 nous morts i 155 nous casos" "Quatre morts per trombes en vacunats amb AstraZeneca"