Sanitat concretar脿 si el m脿xim de 10 persones en Nadal es nom茅s per a convivents o per a altres grups

La Generalitat aposta per la no celebraci贸 de Cavalcades de Reis per a evitar aglomeracions
La Conselleria desitja que no es produ茂sca una tercer ona | GVA

La consellera de Sanitat Universal i Salut P煤blica, Ana Barcel贸, ha recordat pel que fa a les mesures a adoptar en les festes nadalenques que el seu departament ha traslladat al Ministeri de Sanitat que el l铆mit per a les reunions socials ha de mantindre's en 6 persones i un m脿xim de 10 en les reunions familiars, encara que ha assenyalat que falta per concretar si seria el grup de convivents m茅s un altre grup m茅s.

Barcel贸 ha fet estes declaracions davant els mitjans durant la seua visita a l'Hospital General de Castell贸 en ser preguntada sobre este tema.

Segons ha explicat, li agradaria que l'acord de mesures a adoptar durant el Nadal fora majoritari en totes les comunitats aut貌nomes perqu猫 no hi haja diferent nadal. A dem茅s, ha recordat que la Generalitat aposta per la no celebraci贸 de Cavalcades de Reis per a evitar aglomeracions i per obrir el perimetratge del territori valenci脿 els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener.


Respecte a les dades que ha registrat la pand猫mia durant el mes de novembre, Barcel贸 ha indicat que en la Comunitat Valenciana, a partir del pont del 9 d'Octubre es van accelerar els contagis, el que cal atribuir tamb茅 a la mobilitat. 芦Ara estem baixant i ja hem doblegat la corba, i vorem si som capaces de mantindre esta situaci贸 tenint en compte que tenim un altre pont i que hi haur脿 mobilitat encara que siga dins de la Comunitat禄, ha dit.

芦Estarem molt atents perqu猫 茅s necessari traslladar a la ciutadania la necessitat de mantindre les mesures i que no baixem la gu脿rdia禄, ha afegit.

L'estat de les UCI

La consellera ha destacat que continua havent moltes persones en l'UCI, 芦que 茅s el que m茅s est脿 costant rebaixar禄, i ha recordat que la Covid-19 芦茅s una malaltia amb seq眉eles molt greus per a les persones que la patixen, per貌 sobretot per a aquelles fam铆lies que han perdut una persona estimada en esta pand猫mia禄.

En esta l铆nia, ha apuntat que cal continuar mantenint la prud猫ncia. 芦El fet de qu猫 ara descendim 茅s una traject貌ria del virus, per貌 les coses poden tornar a saltar en qualsevol moment, sobretot per la mobilitat i les trobades familiars i socials, que seguixen representant el 96% dels contagis en els brots禄, ha subratllat.

Barcel贸 ha indicat que la Conselleria desitja que no es produ茂sca una tercer ona, i per a aix貌 cal estar 芦alineats i sent responsables en les mesures que s'adopten i complir-les禄. 芦El que no volem que passe 茅s que hi haja una tercera ona i tornem a tindre ingressos hospitalaris i persones en UCI per a que puguem entrar en 2021 amb una situaci贸 molt millor i m茅s alleujada禄, ha insistit.

La situaci贸 de la vacuna

Respecte a la vacuna del coronavirus, la titular de Sanitat ha manifestat que s'ha creat una taula de treball en la Conslleria de Sanitat, 芦de la que formen part tots pr脿cticament tots els departaments禄. 芦Tenim una experi猫ncia llarga i molt positiva en plans de vacunaci贸 i una xarxa molt consolidada i, per tant, ara, amb tota la informaci贸 de la que disposem, estem treballant per a, quan arribe el moment, subministrar estes vacunes, per al que posarem els recursos que siguen necessaris i les infraestructures que considerem oportunes禄, ha ressaltat.

Respecte a la possibilitat de qu猫 l'Ex猫rcit i la sanitat privada puguen participar en la vacunaci贸 per a agilitar terminis, Barcel贸 ha afirmat que encara no s'est脿 en esta fase i no 茅s el moment d'esta an脿lisi, ja que cal vore si es necessitaran m茅s recursos o no. 芦La ciutadania ha de tindre tranquil路litat que es vacunar脿 en el moment que s'establisca禄, ha afegit.

Finalment, respecte a la possibilitat que les farm脿cies facen els test, la consellera ha recordat la reuni贸 que es va celebrar amb els col路legis de farm脿cia, als que els van explicar l'estrat猫gia de la Conselleria, i es van alinear totalment en ella. 芦Estem pendents de seguir les conversacions que ens aportaren alguna informaci贸 que havien de recaptar despr茅s de la reuni贸禄, ha concl貌s.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Alarma en Paterna! Brot d'11 casos en la Policia Local de la localitat" "ALERTA: Retiren 2 gels hidroalcoh貌lics fabricats en Espanya"