Sanitat preveu administrar més de 129.000 dosis de la vacuna contra la Covid-19 a persones de 39 a 30 anys

Barceló: "La joventut ha demostrat una gran solidaritat protegint els seus iaios i pares, i ara ha de mirar per ella perquè ningú és immune"

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrar la setmana vinent 295.298 dosis de la vacuna contra la Covid-19. Quatre de cada 10 dosis aniran destinades a persones de 39-30 anys.

<

>


"L'estratègia de vacunació ha prioritzat fins ara a les persones de més edat perquè tenen més risc d'hospitalització i d'ingressar en l'UCI, però ningú és immune, i els contagis entre les persones joves estan augmentant. La incidència en la joventut és molt superior a la mitjana de la població general i, encara que els joves solen passar la malaltia amb símptomes menys greus, anirem estenent la vacunació cap a les persones més joves", diu la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

A més, prossegueix Barceló, "encara ens queda molt per saber d'este virus que és capaç de no causar símptomes en els qui el pateixen, però sí seqüeles de llarga durada. Les persones joves han mostrat una gran solidaritat i responsabilitat protegint els seus avis i als seus pares i, ara, han de mirar també per elles i continuar amb el compromís que han demostrat en tots estos mesos que portem de pandèmia".

<

>
En línia amb este objectiu, esta setmana està previst inocular 174.193 dosis de la vacuna de Pfizer, la major part d'elles a persones de 39-30 anys, tant per a primeres com per a segones dosis.

La resta de vacunes de Pfizer s'utilitzarà per a segones dosis, noves incorporacions, persones que no van poder ser vacunades abans perquè, per exemple, tenien activa una infecció per coronavirus o pacients amb condicions de salut de molt alt risc. Així mateix, hi ha prevista una partida per a completar la pauta de vacunació de persones menors de 60 anys que van rebre una primera dosi de AstraZeneca.

De Moderna, està previst administrar 49.516 dosis. El gruix de vacunes anirà destinat a primeres dosis de persones de 39-30 anys. També s'han reservat vacunes perquè les empreses privades vacunen a les seues plantilles.

D'altra banda, de Janssen, s'administraran dosi principalment per a la recaptació de persones que no van rebre la seua vacuna per qualsevol motiu i la seua cohort ja ha estat tancada.

Finalment, la vacuna de AstraZeneca s'utilitzarà sobretot per a completar la pauta de persones majors de 60 anys ja inoculades amb esta vacuna. En total, seran 70.264 dosis.

En tots els casos, la citació es realitza mitjançant trucada de telèfon i/o a través d'un missatge al mòbil on s'indica data, hora i lloc de la vacunació. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar en http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/datos-contacto

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l'aplicació GVA +Salut, disponible tant per a iOS com Android i Huawei, o en la web http://www.san.gva.es/cita_previa/citaprevia_general_val.html

Si encara així persisteix qualsevol mena de dubte, es pot trucar al telèfon 900 300 555, on el personal format sobre este tema, atendrà i respondrà qualsevol qüestió relacionada amb el procés de vacunació.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tornarà el toc de queda a la Comunitat Valenciana? Quan se sabrà?" "Alemanya declara a tota Espanya zona de risc per l'augment de casos de Covid-19"