Sanitat repartix els primers tests d'antígens per a diagnosticar el Covid-19

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a estes proves ràpides
Sanitat iniciarà la distribució de 250.000 dosis | UNSPLASH

La Conselleria de Sanitat iniciarà la distribució de 250.000 dosis de test d'antígens per a diagnosticar el Covid-19 de manera ràpida (en quinze minuts) tant als Servicis d'Urgències hospitalàries com a l'àmbit de l'Atenció Primària dels departaments de salut.

Per províncies, València comptarà amb 128.000 dosis, Alacant amb 89.000 i Castelló amb 30.500, mentres que el Servici Especial d'Urgències i el Centre de Transfusió del territori valencià disposarà d'un total de 2.500 dosis, segons ha informat Sanitat.

Recorda que el Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a estes proves ràpides de detecció d'antígens precisament a través de l'última 'Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de Covid-19'.

Fer-se este test dependrà de l'evolució del virus

En ella especifica que actualment es disposa de dos proves de detecció d'infecció activa, una prova ràpida de detecció d'antígens i una detecció d'ARN viral a través d'una PCR o tècnica molecular equivalent. Fer-se una o altra dependrà de l'àmbit de realització, la disponibilitat i dels dies d'evolució dels símptomes, afigen les mateixes fonts.

De la mateixa manera, s'usarà el test ràpid de detecció d'antígens per a qualsevol cas sospitós  amb una evolució de símptomes menor a 5 dies, mentres que per als contactes es continuarà fent la PCR, tant en l'àmbit de l'Atenció Primària com en els Servicis d'Urgències hospitalaris.

Una altra novetat en la nova estratègia del Ministeri es referix al moment de fer-se la PCR als contactes que, per als no convivents i en el cas de situacions especials (brots o centres educatius, entre altres), es farà el sèptim dia de la quarantena.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'OMS dona per fi la data més esperada: «A partir de desembre de 2020»" "Grans avanços en la vacuna russa contra el coronavirus"