Sanitat dona per tancat el brot de coronavirus en la residència d'Alcoi després de les últimes proves

En les últimes proves, només tres persones han donat positiu, però ja han passat la malaltia i han desenvolupat anticossos
El brot en la residència d'Alcoi ha sigut el més virulent del territori valencià | DomusVi

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha donat per tancat oficialment el brot de coronavirus en la residència de majors Oliver d'Alcoi, en la comarca de l'Alcoià (Alacant). Esta decisió s'ha pres després de les últimes proves fetes en el centre, en les que només s'han detectat tres casos que ja haurien passat la malaltia.

Segons arreplega 'Información', en estes últimes proves han donat positiu un resident i dos treballadors. A pesar d'això, el que s'ha trobat són restes de material genètic del virus de forma residual, que indiquen que estes tres persones han desenvolupat anticossos.

El tancament d'este brot suposa la retirada del personal sanitari destinat per la Conselleria. En concret, dos metges i uns quinze sanitaris han estat lluitant contra el coronavirus en este centre de majors.

El brot d'esta residència, que acabà amb la vida de 73 dels 140 ancians residents, ha sigut el més virulent de tot el territori valencià. Per això, els familiars han creat una associació per a demanar responsabilitats i també l'Ajuntament ha instat a tots els organismes que s'investigue la gestió del centre, en mans de DomusVi.

Segons l'última actualització de la situació de la pandèmia en el territori valencià d'este dimarts 30 de juny, quatre residències valencianes continuen baix la vigilància activa del personal sanitari —fa un mes n'eren pràcticament una trentena—. D'estes quatre, tres es troben en la província de València i una en Alacant.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els aeroports valencians dupliquen el número de vols amb la reobertura de fronteres" "Les mesures de la nova normalitat en la zona de bany de Bolbaite"