Coneixes els nous símptomes de la variant Delta del coronavirus?

Consulta ací els símptomes de la variant Delta, el cep dominant a Europa i en Espanya

La variant Delta del coronavirus, va ser descoberta per primera vegada a l'Índia i ha mostrat tindre un una capacitat de transmissió superior que la soca Alfa, procedent del Regne Unit. Els símptomes de la variant Delta de la COVID-19 preocupen perquè poden confondre's amb un refredat.


Símptomes de la variant Delta del coronavirus

 


Els símptomes més assenyalats d'esta mutació del coronavirus són els següents: mal de cap, mal de gola i mucositat.

Alguns pacients infectats per la variant Delta han desenvolupat també esta nova simptomatologia:


 Gangrena
 Trastorns gàstrics greus
 Pèrdua d'audició
 Inflor al voltant del coll
 Amigdalitis severa


Experts com Abdul Ghafur, metge de malalties infeccioses de l'Hospital Apollo en Chennai (l'Índia), afirma que el virus s'està tornant més "impredictible" a mesura que sorgeixen noves variants.


Per a frenar el coronavirus i les seues variants l'única forma és la vacunació massiva de la població amb la pauta completa perquè el virus no puga mutar en diferents cossos i contagiar a més persones.


Una soca més contagiosa

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) existeixen quatre variants del coronavirus preocupants per a la salut pública mundial: les soques Alfa, Beta, Gamma i Delta.


La nova soca Delta s'està expandint en almenys 92 països com Portugal, França, la Xina, Alemanya, entre altres. Al Regne Unit, els experts asseguren que la variant índia és quasi un 60% més contagiosa que el coronavirus original. A més, preocupen els símptomes que produeix i les mutacions que puga generar pel fet que poden confondre's amb un refredat comú.


La variant Delta serà la dominant a Espanya

 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, considera "previsible" que la variant Delta del SARS-CoV-2 "incremente la seua presència" a Espanya i es convertisca en la variant dominant en comunitats autònomes del país, com Catalunya.


En estos moments, segons les dades que ha aportat la ministra, representa entorn del 15-20% dels contagis notificats i seqüenciats.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un jove de 29 anys per coronavirus" "Estos són 77 municipis on es podria aplicar el toc de queda si el TSJ ho accepta"