La soca britànica del Covid-19 no apareix en l'anàlisi de les aigües residuals de València

«L'estudi que vam posar en marxa al maig a la busca de restes genòmiques en les aigües residuals», han afirmat des del consistori
Cap rastre de la soca britànica en les aigües residuals de València | Laia Solanellas

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua a l'Ajuntament de València, Elisa Valía, ha explicat este matí de divendres que a la ciutat ja es recullen i analitzen mostres d'aigües residuals per a detectar –si n'hi haguera- la presència de la soca britànica del coronavirus, localitzada per primera volta en el Regne Unit el passat mes de desembre. La primera anàlisi per a detectar la soca britànica en les aigües residuals de València és negatiu.

La detecció d'esta variant del SARS-CoV-2 en el clavegueram s'efectua també a través d'una recollida de mostres i una prova PCR, però es necessiten reactius diferents. De fet, segons Valía, «ja es tenen els primers resultats de les anàlisis per a detectar la soca del Regne Unit i el resultat, que s'ha conegut este matí, ha sigut negatiu».

«L'estudi que vam posar en marxa al maig a la busca de restes genòmiques en les aigües residuals és una ferramenta viva i hem d'anar adaptant-lo a les noves circumstàncies i a l'evolució de la pandèmia perquè continue sent útil», ha recalcat Valía.

En esta línia, la regidora de Cicle Integral de l'Aigua ha recordat que la informació que aporten estes anàlisis «és molt valuosa, ja que permet fer un seguiment de l'evolució de la pandèmia a la ciutat, com hem reportat durant tots estos mesos«. «Ara –ha continuat la regidora- també tenim els mitjans necessaris per a identificar la soca britànica i, com sempre hem fet, posarem totes les dades en mans de les autoritats sanitàries». «Davant de la incertesa sobre l'efecte de l'aparició i expansió d'esta soca en els contagis, volem mesurar la seua evolució en les aigües residuals perquè totes les Administracions puguen treballar amb estes dades», ha conclòs Valía

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"109 localitats valencianes registren morts per coronavirus en l'última setmana" "Sanitat manté que un 70% de la població estarà vacunada en estiu"