La vacunació en la Unió Europea començarà el 27 de desembre

Començarà sempre que l'Agència Europea del Medicament aprove el prototip de Pfizer-BionTech el dia 21 d'este mes
Començarà el 27 de desembre | Europa Press

La vacunació contra el coronavirus arrancarà en la Unió Europea (UE) el pròxim 27 de desembre, sempre que l'Agència Europea del Medicament (EMA) aprove el prototip de Pfizer-BionTech el dia 21. «És el moment d'Europa. El 27, 28 i 29 de desembre començarà la vacunació a través de la UE. Protegim als nostres ciutadans primer», ha escrit en Twitter la presidenta de l'Executiu comunitari, Ursula von der Leyen.

La presidenta de la Comissió Europea ha expressat per la vesprada, en l'Eurocambra, el seu desig que els vint-i-set Estats membres de la UE començaren el mateix dia. «Iniciem al més prompte possible amb la vacunació, junts, com Vint-i-set, començant el mateix dia», ha dit l'alemanya en el Parlament Europeu.

No obstant això, en la roda de premsa diària de la institució, el portaveu cap de la Comissió, Eric Mamer, ha precisat que «no és tan important el dia com que siga un esforç coordinat». «El lliurament començarà el 26 (...) i a continuació fa falta que cada Estat s'organitze. L'important és que siga un esforç coordinat (...). És absolutament normal que hi haja un poc d'espai per a començar la vacunació», ha declarat.

El portaveu ha confirmat que la campanya de vacunació anunciada per Von der Leyen en les xarxes socials només tindrà lloc sempre que la EMA haja concedit l'«autorització condicional de mercat» a la vacuna el 21 i la Comissió, com a responsable, autoritze en els dos o tres dies successius la distribució del medicament a la Unió Europea.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat marca el dia decisiu: El que ens juguem el divendres abans de Nadal" "Arriben 7 hòmens amb una pastera a una platja d'Alacant"