La 'retirada obligatòria' de terrasses per l'ofrena subleva l'Hostaleria de València

Denuncien que fins ahir al matí "no s'ha començat a comunicar verbalment sobre la retirada obligatòria o el tancament del perímetre"
Plaça de l'Ajuntament de València | Imatge d'arxiu

Un contundent comunicat fet públic ahir per la Coordinadora de l'Hostaleria dels Barris de València titlla de "Caos" e "Improvisació" algunes de les mesures que l'ajuntament està prenent per a l'organització i la creació del perímetre de seguretat que permetrà una atípica ofrena en unes Falles encara més atípiques.

L'escrit acusa el Ban Faller de penalitzar "especialment a les pimes de l'oci i l'hostaleria". A més, qüestiona també el temps en què els ha arribat la informació de quins espais serien necessaris per a aplicar les mesures que garantisquen la restricció d'aforaments als actes, sobretot, quan estes suposen la retirada de terrasses i en conseqüència un negatiu impacte econòmic en les previsions.

De fet asseguren que "fins ahir al matí no s'ha començat a comunicar verbalment sobre la retirada obligatòria de les terrasses o el tancament del perímetre de l'Ofrena Quart-Cavallers-Serrans, per part dels agents de la policia local".


'Barres, si - barres, no'

D'altra banda, el comunicat que mostra la indignació del col·lectiu afectat també fa referència al que considera incompatibilitats entre unes i altres directrius.

Així, denuncien "les profundes discrepàncies i contradiccions que hem detectat entre les normatives establertes en els decrets de la Generalitat i el Ban Faller, el qual estableix la possibilitat d'instal·lar barres per a l'expedició de consumicions de beguda i menjar a la via pública en tots els barris i zones turístiques de la ciutat, sent que la utilització de les barres per a la dispensació de menjars i begudes està totalment prohibida en els decrets de la Generalitat Valenciana".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Obliden una falla en Fira València" "Este és el programa d'actes de les Falles 2021"