El pas de fronts atlàntics amb molts de núvols i poques pluges seran els protagonistes

La setmana començarà amb un ambient més suau i ventós però, cap al final, arribarà la gelor rigorosa de l'hivern
El vent continuarà en molts punts, però l'hivern arriba els dies següents | Ferran Gil

 

La setmana vindrà marcada per l’ambient suau a migdia i gelor en les primeres hores. Seguirem amb vents de mestral i ponent que faran que, durant el dia, l’ambient es recalfe un poc, mentres que les nits seguiran sent gelades, especialment en l’interior. Els dies amb major probabilitat d'arruixons seran a partir de dimecres, quan els fronts atlàntics arribaran més actius.

 

Mapa de símbols previst per este dilluns que ve | Aemet

 

Este dilluns ens tornarem a alçar amb un ambient gelat a primeres hores, amb temperatures que de nou podrien baixar dels 10ºC en la línia de la costa i quedaran per davall dels 5ºC en els punts més elevats de l’interior. Este dilluns no esperem precipitacions, però els núvols alts seran presents al llarg de tota la jornada, especialment, cap a Alacant. Les temperatures màximes, amb la presència de més núvols, baixaran lleugerament.

 

El vent tornarà a bufar fort de nord-oest i es podrien tornar a superar els 80 km/h tant en el sud d’Alacant com al nord de Castelló.  Aemet ha activat avisos en eixe sentit per a la jornada de dilluns.

 

Avisos previstos per este dilluns | Aemet

 

Més sol i bonança a mitjan setmana

Dimarts tindrem un dia totalment solejat i seguirem amb vents de nord-oest, però seran més dèbils, especialment en les comarques centrals de València. Amb més sol, les temperatures diürnes es recuperaran una altra volta fins a valors que, puntualment, podrien superar els 20ºC en el litoral.

 

Xicoteta treva, a l’espera d’una possible nova situació de nevades en cotes baixes

Dimecres i dijous seran dies més ennuvolats però també més càlids. Els vents de ponent tornaran a arribar calents i, en les hores centrals del dia, les temperatures tornaran a superar els 20ºC amb nits poc fresques.

 

A pesar de tot, això durarà poc. Pareix que de cara a divendres i el pròxim cap de setmana, l’arribada d’una nova bossa d’aire fred complicarà l'oratge en tota la península. Molt probablement, tindrem nevades en cotes baixes en molts punts i, sobretot, fred de rigorós hivern. S’haurà de seguir de ben a prop la situació.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!